Haberler

BDP Siverek İlçe Teşkilatı Basın Açıklaması Düzenledi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi ilçe teşkilatı basın açıklaması düzenledi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi ilçe teşkilatı basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını BDP adına İbrahim Halil Bektaş yaptı. Bektaş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa etme sürecinin ilerleyebilmesi için gelinen 2. aşamada 'hükümet adım at' diyoruz. Hükümete 2. aşamada üzerine düşen sorumluluğu ve süreci akamete uğratacak yaklaşımlardan uzak durulması gerektiğini hatırlatarak taleplerimizi dile getiriyoruz:

Başta hasta tutsaklar olmak üzere tüm tutsakların serbest bırakılsın. Karakol-Kalekol, Baraj ve HES yapımları kesin olarak durdurulsun. Ekolojik tahribat son bulsun. Askeri yığınak hali son bulsun. Asker, polis, akrep, TOMA, panzer halkın içinden kışlalarla ve karakollara çekilsin. Anadilde eğitim başlatılsın ve anadilin kullanılmasının önündeki tüm engeller kaldırılsın. Koruculuk kaldırılsın. Seçim barajı düşürülsün. Kadına karşı şiddete dönük gerekli tedbirler alınsın ve failler cezalandırılsın. Bingöl'de peş peşe yaşanan cinsel taviz ve tecavüz olaylarını eshefle kınıyor, bu olaylara karışanların derhal yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz.

Danimarka'nın ROJ TV, MMC ve NUÇE televizyonlarının yayın lisanslarının iptal edilmesini lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz.

Mısır'daki askeri darbeyi, demokrasi geleneği açısından kabul edilemez görüyoruz ve kınıyoruz, son olarak Mübarek Ramazan Ayı'nın tüm insanlık alemine barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, siz değerli halkımızın mübarek Ramazan ayını kutluyoruz." - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Siverek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title