Haberler

Batmanda 9 Asker Ordudan İhraç Edildi

Güncelleme:

Darbe girişinde İl Jandarma Komutanı Hüseyin Topuz'u rehin alan subaylarında içinde bulunduğu 7 subay ve 2 astsubay, Kanun Hükmünde Kararname ile ordudan ihraç edildi.

Darbeci tutuklu askerler ordudan ihraç edildi.

15 Temmuz Darbe girişimi ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Batman'da darbeye iştirak eden ve FETÖ ile ilişkisi belirlenen subay ve astsubaylar ordudan ihraç edildi.

Önceki gün OHAL kapsamında çıkarılan 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman merkez ve Sason ilçesinde görev yapan 7 rütbeli subay ve iki astsubay ordudan ihraç edildi.

Darbe girişiminin yaşandığı gece Batman İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz'u silah zoruyla rehin alan, Bölge Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Kurmay Binbaşı Adnan Ergün, Jandarma İstihbarat Şube Başkanı Jandarma Binbaşı Cihanhan Efe, Jandarma Asayiş Komutanı Kurmay Binbaşı Hasan Ali Gider, Jandarma Bölge İstihbarat Şube Başkanı Kurmay Binbaşı Necip Nefesoğlu ve Jandarma Terörle Mücadele Kısım Amiri Üsteğmen Alpaslan Tuna ile birlikte, Batman Jandarma Bölge Komutanlığında görevli Jandarma Personel Binbaşı Mevlut Yıldız ve Sason Jandarma Komando Tabur Komutanlığında görev yapan Jandarma Üsteğmen İsmail Önder Ata, ordudan atıldı.

Bu arada Sason'da görev yapan ve bir süre önce geçici görevle Hatay'a atanan, Sason Jandarma Komando Tabur Komutanlığında görevli Jandarma Üsteğmen Yunus Yıldız ve yine Sason 7'nci Jandarma Komando Tabir Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Çavuş Muhammed Fazıl Yakut ile Batman İl Jandarma Komutanlığında görev yapan Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Akkaya da ordudan atılan isimler arasında yer aldı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title