Haberler

Batman'da "İslam da Misafirperverlik" Konferansı

Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça: "Allah ve ahirete inanan kimsenin misafire 3 gün boyunca ikramda bulunması zorunludur.

Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, "Allah ve ahirete inanan kimsenin misafire 3 gün boyunca ikramda bulunması zorunludur. Ancak misafirin de 3 günden  fazla kalması da haramdır" dedi.

Kültür Turizm İl Müdürlüğü Salonunda düzenlenen "İslam da misafirperverlik" konferansında konuşan  Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, bir yerden bir yere giderek geçici olarak kalan kimseye misafir denildiğini belirterek, yolculuğa çıkanların oruç ve namazının farklı olduğunu söyledi.

"İslam'ın  öğrettiklerini  pratikte uygulamalıyız" diyen Ağırakça, şöyle konuştu:

"Misafir 3 güne kadar misafirdir, 3 günden sonra sadakadır. Allah ve ahirete inanan kimsenin misafire 3 gün boyunca ikramda bulunması zorunludur. Ancak misafirin de 3 günden  fazla kalması da haramdır. Çünkü misafirin ev sahibini zor durumda bırakmaması gerekir." - Batman

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Ağırakça Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title