Haberler

Başkan Piriştina: "Buca'yı Üniversite ile Birlikte Yöneteceğiz"

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Dokuz Eylül Buca’yı Konuşuyor” başlıklı çalıştayda, “Bundan böyle Buca’yı üniversite ve üniversiteliler ile birlikte yöneteceğiz” dedi.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Dokuz Eylül Buca'yı Konuşuyor" başlıklı çalıştayda, "Bundan böyle Buca'yı üniversite ve üniversiteliler ile birlikte yöneteceğiz" dedi. Genç Başkan, belediye-üniversite işbirliğine vurgu yaptı.

Buca Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Orta Öğretim Sosyal Alanlar Bölümü tarafından "Dokuz Eylül Buca'yı Konuşuyor" başlıklı çalıştay düzenlendi. Eğitim Fakültesi Reşat Postacıoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleşen çalıştayda konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca adına atılan her adımı desteklediklerini söyledi. İlçenin kültürü, tarihi, sanayisi, köyleri ve inanç turizmi ile önemli bir insan gücünün bulunduğunu, bunların iyi tanıtılması gerektiğini ifade eden Piriştina, en büyük zenginliğin ise Dokuz Eylül Üniversitesi olduğunu kaydetti. Üniversite dinamiğinin ilçe için çok önemli olduğunu dile getiren Piriştina, "Bize yerel yönetimler olarak çok küçük bir görev düşüyor. Üniversite ile belediye işbirliğini koordine etmek ve destek olabilmek. Buca için bu iki dinamizmi kullanmalıyız. Böyle bir üniversite gücüne sahip olup da olması gereken yerde bulunmayan tek kent ne yazık ki Buca'dır. Buca daha iyi yerleri hak ediyor. İlçemizde bir şey yapmak istiyorsak en önemli iddiamız, üniversitemiz olacaktır. Bundan böyle Buca'yı üniversite ve üniversiteliler ile birlikte yöneteceğiz" diye konuştu.

REKTÖRLÜK 2015 SONUNDA TAŞINIYOR

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Mehmet Füzün de, 50 yıl önceki Buca'yı özlediğini belirterek, Alsancak'taki rektörlük binasını da 2015 sonunda Buca'ya taşıyacaklarını söyledi. Füzün, "Ben Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nde 4 yıl asistan doktor olarak çalıştım. Kader beni yıllar sonra Dokuz Eylül'e rektör yaptı. Doğum yerim Akhisar ama Ben Bucalıyım. Sayın Başkan Levent Piriştina'dan duyduklarım beni çok mutlu etti. Dünyada pek çok şehir üniversiteleri ile meşhur olmuştur. Üniversite personelimizin 4'te 3'ünden fazlası Buca'da yaşıyor. 2015 sonunda rektörlük binamızı da inşallah Tınaztepe Kampüsü'ne taşıyacağız. Buca, tarih, kültür beşiği, ilçe halkının da bu bilinçte olması lazım. Daha güzel bir Buca'da olmak dileğiyle" şeklinde konuştu.

BİLİMSEL ÇALIŞMA VURGUSU

Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Atalay da, Buca'yı her yönüyle araştırdıklarını ifade etti. Bilimsel çalışmaların önemine dikkat çeken Atalay, "Bilimsel çalışmalar, karar vericilere ışık tutar. Umarım yaptığımız çalışmalarımız karar vericilere ışık tutar" diye konuştu. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Başlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yanık da, çalıştayın çok önemli olduğunu dile getirdi. Açılış konuşmalarının ardından konuklar, Buca'nın tarihi mekanlarını yansıtan fotoğraf sergisini ve Belenbaşı Köyü sakinleri tarafından üniversite bahçesine kurulan organik ürünler standlarını gezdi. Başkan Piriştina, keçi derisinden yapılan ve "tumbak" adı verilen deri içerisinde yapılan ayranı karıştırdı. Bugün ve yarın (5-6 Mayıs) gerçekleşecek çalıştayda, "Dünden Bugüne Buca" adıyla ilçenin tarihi süreci ve sahip olduğu zenginlikleri konuşulacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dokuz Eylül Üniversitesi Levent Piriştina Eylül Buca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title