Haberler

Aziz Kocaoğlu'ndan Sandık İsyanı

Güncelleme:

Bayındır'da 28 saat sandık nöbeti tutan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sayım işleminin sonuçlanmasının ardından Selçuk'a geçti.

Bayındır'da 28 saat sandık nöbeti tutan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sayım işleminin sonuçlanmasının ardından Selçuk'a geçti. Ellerinde seçim tutanaklarının değiştirilmesine ve oyların yakılmasına ait görüntüler olduğunu açıklayan Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, seçim kurulu görevlilerinin de bu işini içinde olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi. Ülgür, ellerindeki görüntüleri sosyal medya üzerinden yayınlayacaklarını duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sandık nöbeti Bayındır'ın ardından Selçuk'la devam etti. Bayındır'da gösterdikleri mücadeleyi Selçuk'ta da sürdüreceklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Bayındır'da hiçbir gerekçe yokken, AKP'nin itirazıyla 99 sandık sayılıyor. Tek tek açılıp bakılıyor. Selçuk'ta haklı gerekçelerine rağmen ise yeniden sayım yapılmıyor. Mücadelemiz burada da sürecek. İlçe seçim kuruluna müracaat edeceğiz. Hukuki yönlerden hakkımızı arayacağız" diye konuştu. Ülkedeki hukuk ve adalet sisteminde yaşanan sıkıntıları hatırlatan Kocaoğlu, "Seçim sistemi ve kolluk kuvvetleri iktidar tarafından baskı altında tutuluyor. İktidar partisinin milletvekillerinin seçim kurulunda emir komuta zincirinde amir pozisyonunda tavırlar alması, bu ülkede demokrasinin ne kadar sindirildiğini, muhalefetin seçim kazanmasının ne kadar sindirildiğini gösteren örnekler. Selçuk, Bayındır ve Menderes'te oynanan oyunlar ve seçimde yapılan yasa dışı manipülasyonlar, ülkenin her tarafında nelerin yapıldığının örnekleri. Bu seçim uygulamalarıyla bu hukuksuzlukla bu ülke yönetilemez. Bu işin özü budur" dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu'na verdiği destek için teşekkür eden Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür ise şöyle konuştu: "Kimsenin bir tane oyuna talip değiliz. Kentte kullanılan son oya kadar bütün oyların kime verildiğinin bilinmesini istiyoruz. 15 oyla AKP öndedir, buna saygımız var. En azından birkaç sandık açılabilseydi, iptal oyları nasıl yapılmış bunları görebilseydik. Bunlardan imtina ediyoruz. Özellikle sosyal medya üzerinden bizi takip edin. Sandık tutanaklarının nasıl değiştirildiği, oyların nasıl yakıldığı konusunda bir takım görüntüler var. Üzücü olan seçim kurulu görevlilerinin bu işin içinde olmalarıdır. Vatandaşın oyu bizim namusumuzdur, sonuna onların arkasında olacağız."

Başkan Aziz Kocaoğlu ile birlikte Selçuk'a giden CHP İl Başkanı Ali Engin de yeniden sayım yapılmasını istediklerini belirterek, "İzmir gibi demokrasi kültürünün en yoğun yaşandığı illerin birinde devlet görevlileri eliyle bir partinin zorla seçim kazandırılması çabası içinde olması üzücü. Kim bilir Anadolu'da neler yapılıyordur? Cumhuriyet tarihinin en adaletsiz, koşulların eşit olmadığı bir seçimi yaşadık. Bu da bir iktidar değişikliğinin gerektiğini en açık şekilde gösteriyor. Vefa Başkan'a parti olarak güveniyoruz. Halkın temiz oylarıyla bir 5 yıl daha görev yapmasını istiyoruz. İktidar partisinin talebiyle Bayındır'da yeniden yapılan sayım gibi burada da sayım yapılmasını istiyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aziz Kocaoğlu İzmir Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

muallapskmualla.psikolog@hotmail.com:

Aziz kocaoğlu sandıklarla uğraşana kadar İzmir'in sorunlar ile uğraşsa ya artık.Vatandaşa kendi hatalarını bile düzeltmek için aylardır on dakika vakit ayıramayanlar görüyoruz ki sandık işlerine saatlerini ayırıyor! Vatandaşın günlük yaşamı işkenceye çevirilmiş umurunda bile olmuyor! Bu ne biçim belediyecilik? Kimin belediyesisiniz? Biz vergi vermiyormuyuz? Bu eziyet niye? Bizler artık tarafsız hizmet bekliyoruz.Yoksa yine aynı hamam aynı tas devam mı edeceğiz?

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title