Haberler

Başkan Dinçer'den Esnafa Çifte Müjde

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, esnafa iki müjde birden vererek, vergi kaydı devam eden Bağ-Kur emeklilerinden kesilen yüzde 15 SGK destek priminin yüzde 10’a çekildiğini, 1 Mayıs’tan itibaren SGK’ya 12 aydan fazla borcu olan esnafın borçlarının da dondurulacağını bildirdi.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, esnafa iki müjde birden vererek, vergi kaydı devam eden Bağ-Kur emeklilerinden kesilen yüzde 15 SGK destek priminin yüzde 10'a çekildiğini, 1 Mayıs'tan itibaren SGK'ya 12 aydan fazla borcu olan esnafın borçlarının da dondurulacağını bildirdi.

Mersin ESOB Başkanı Dinçer'in, vergi kaydı devam eden emekli esnaftan kesilen yüzde 15 destek priminin kaldırılması ile SGK'ya borcu olan esnafın borçlarının dondurulması yönündeki çağrısı Ankara'da yanıt buldu. Hükümet, esnaftan gelen baskı üzerine SGK destek priminde geri adam atarak yüzde 15 olan prim dilimini yüzde 10'a çekerken, SGK'ya 12 aydan fazla borcu olan esnaf sanatkarlara da 1 Mayıs'tan itibaren borçlarını yapılandırma fırsatı tanındı.

Esnafa çifte müjde veren Dinçer, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, vergi kaydı devam eden emekli esnaf ve sanatkardan kesilen yüzde 15 SGK destek priminin kaldırılması ya da daha makul düzeye çekilmesi amacıyla uzun süredir Başbakanlık ve ilgili bakanlık nezdinde yaptıkları görüşmelerin meyvesini verdiğini belirtti. Başkan Dinçer, vergi kaydı devam eden Bağ-Kur emeklilerinden kesilen yüzde 15 oranındaki SGK destek priminin yüzde 10'a çekildiğini ve bir yılı aşmamak kaydıyla Bağ-Kur'a prim borcu olanlara sağlık hizmetinden yararlanma imkanı tanındığını kaydetti. 1 Mayıs 2015 tarihinden itibaren ise SGK'ya 12 aydan fazla prim borcu olan esnaf ve sanatkarların borcunun dondurulması işlemlerine başlanacağını ifade eden Dinçer, prim borcunu donduranlara sağlık hizmetlerinden yararlanma yolu da açılacağını belirtti. Dinçer, "Borcunu dondurma ile birlikte geçmiş yıllara ilişkin borçlarını 3 ay içerisinde ödeme şartıyla faizsiz olarak ödeme imkanı da veriyor. Yeni dönemde, 12 aydan fazla borcu olan Bağ-Kur'lular borçlu olduğu dönemi donduracak, kalan dönem üzerinden rutin prim ödemesi yapabilecek. Bu kapsamda olanlar 'tekrar primlerimi ödemek istiyorum' dediğinde kaldığı yerden bu süreç ihya edilebilecek" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Talat Dinçer 1 Mayıs Bağ Kur Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title