Haberler

Balıkların Ölüm Kalım Savaşı

Bursa'nın Orhangazi İlçesinde, İznik Gölü'ne Akan Derede Yaşayan Balıklar Kirlilik Sebebiyle Ölüm Kalım Savaşı Veriyor. Hafta Sonu Milyonlarca Balık, Oksijen Alabilmek İçin Su Yüzüne Çıktı.

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, İznik Gölü'ne akan derede yaşayan balıklar kirlilik sebebiyle ölüm kalım savaşı veriyor. Hafta sonu milyonlarca balık, oksijen alabilmek için su yüzüne çıktı.

Derelerdeki kirliliğin balıklara verdiği zarar gün geçtikçe arttırıyor. Yeniköy beldesinden gelip İznik Gölü'ne akan derede yaşayan balıklar tehdit altında. Çamur gibi akan dereye bir de atıklar karışınca balık nesli her geçen gün azalıyor. Hafta sonu milyonlarca balık kirli derede pompanın önüne birikti. Oksijen alabilmek için kafalarını sudan çıkaran balıklar ilginç görüntüler oluşturdu. Vatandaşlar, toplu balık ölümleri başlamadan evvel yetkililerin acilen tedbir almasını istedi.

(İRF-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title