Haberler

Antepfıstığı Festivalinin Gözdesi 'Gaziantep Mutfağı' Oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali Kapsamında Gaziantep Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi tarafından kurulan 'GTO Gaziantep Mutfağı' standı ziyaretçilerin gözdesi...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali Kapsamında Gaziantep Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi tarafından kurulan 'GTO Gaziantep Mutfağı' standı ziyaretçilerin gözdesi oldu. Festival süresince, yurtdışından festivali katılan ekipler ile ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Gaziantep Mutfağı standında geleneksel tatlar ve ürünler sergilendi ve tadıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve 19-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen '8. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali' kapsamında Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından festival parkta kurulan 'GTO Gaziantep Mutfağı' büyük ilgi gördü. GTO'nun Gaziantep Mutfağının bölgesel, ulusal ve uluslararası tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla yaptığı etkinlikler kapsamında GTO AB Bilgi Merkezi tarafından kurulan "GTO Gaziantep Mutfağı" standında Gaziantep'in geleneksel tatlıları ile yöresel ürünler sergilendi. Festival kapsamında oluşturulan standı Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Malezya, Romanya, Ostova, Sırbistan ile birçok şehirden gelen ekip ve vatandaşlar ziyaret etti. Gaziantep valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, Kaymakamlar ile protokol üyeleri, Antepfıstığı festivaline farklı bir görünüm katan ve katkı sağlayan stanttan a dolayı GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Meclis Başkanı Ali Yener ile emeği geçenlere teşekkür etti.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep'in sanayi, ticaretin yanında turizm sektöründen daha fazla pay alması ve daha ileri gitmesi için projeler geliştirdiklerini, bu projelerden birinin de Gaziantep mutfağının bölgesel, ulusal ve uluslararası tanıtımı olduğunu, Gaziantep mutfağının Gaziantep'in turizmde gelişiminde lokomotif olduğunu söyledi.

Gaziantep'in, Antepfıstığı, Baklava ve Kebap ile özdeşleşmiş bir kent olduğunu ve 291 özgün yemek çeşidi ile dünyanın ve ülkemizin en zengin mutfağına sahip olduğuna dikkat çeken GTO Başkanı Bartık, " Oda olarak Gaziantep'in mutfak kültürünü ulusal ve uluslararası platformda tanıtmanın yanında Gaziantep mutfağını kurumsallaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

Dünyada çok ünlü mutfaklar olmasına karşın kent adıyla anılan tek kentin Gaziantep olduğunu vurgulayan Bartık, "Gaziantep ve Gaziantep mutfağı; insanlık tarihinin en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapan tarihsel birikimi ve coğrafi konumunun sağladığı ürün çeşitliliği sayesinde, farklı lezzetleri barındıran eşsiz bir mutfak kültürüne sahip. Gaziantep'te yemek yapmak sanattır ve Gaziantep mutfağı Fransa, İtalya, Japonya ve Çin mutfaklarından daha zengin bir yapıya sahip. Bu nedenle Ülkemizin en zengin mutfağı ve lezzet değerleri ile sadece ülkemiz için değil, dünyada önemli bir yere sahip olan Gaziantep mutfağının hak ettiği değere ulaşmasını sağlamak istiyoruz. Sadece ülkemizde değil dünyada da Antep mutfağı ile boy ölçüşebilecek bir mutfak daha yoktur. Kentimizde yaşamı biçimlendiren bir kültür haline gelen Gaziantep mutfağını dünyaya tanıtarak Gaziantep'te turizm sektörü için olmazsa olmaz bir destinasyon olan gastronomide kentimizi kurumsallaştırmak yanında marka haline getirmek istiyoruz. Antepfıstığı festivalinde kurduğumuz standa büyük ilgi gösterilmesi bizleri bir hayli memnun etti. Gaziantep mutfağının tanıtımına yönelik projelerle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Gaziantep mutfağı tam 291 özgün yemek çeşidi ile ülkemizin en zengin mutfağı olarak tespit edilmiş durumda. Yine Gastronomi Gaziantep için olmazsa olmaz bir turizm destinasyonudur. Yemek Gaziantep'te yaşamı biçimlendiren bir kültürdür. Elimizdeki bu hazineyi iyi değerlendirmeliyiz. Dünya üzerinde şehir ismi ile anılan, ülkemizin en zengin mutfağı olan Gaziantep mutfağının nesilden nesle aktarımına aracılık etmek istiyoruz. Bu aktarımı gerçekleştirirken de kente katma değer olarak dönüşlerin olması çabasındayız. Gaziantep Mutfağını geniş kitlelere tanıtmak istiyoruz. Gaziantep'te bir yemek festivali düzenlenmesine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Uzun vadede Gaziantep mutfağına yönelik projelerimizle Gaziantep mutfağını kurumsallaştırarak bir marka değeri haline getirmek istiyoruz. Gaziantep mutfağına yönelik projelerimiz hayata geçtiğinde Gaziantep mutfak kültüründe marka haline gelecek" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Erdal Ata Eylül Yerel Haberler

title