Haberler

Almanyalı Gençler Değişim Programı İçin Küçükköy'de

Türkiye Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti arasında 1994 yılında imzalanan 'Gençliğe Yönelik Politikalarda İşbirliği' protokolü kapsamında 12 öğrenci Almanya'dan Gençlik Değişim Programı için beldeye geldi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde,

Türkiye Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti arasında 1994 yılında imzalanan 'Gençliğe Yönelik Politikalarda İşbirliği' protokolü kapsamında 12 öğrenci Almanya'dan Gençlik Değişim Programı için beldeye geldi.

Türkiye'nin kültürel, tarihi özelliklerinin yanı sıra sosyal yaşantısı hakkında bilgiler almak amacıyla, Küçükköy ve Sarımsaklı'nın yanı sıra Ayvalık'taki akranlarıyla kaynaşıp, ülkemizin sosyal yaşamına mercek tutacak olan Alman gençlere Küçükköy Belediyesi, Türk konukseverliğinin en seçkin örneklerini sunuyor. Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi ile Almanya'nın Giessen Belediyesi Jokus Gençlik Merkezi arasında karşılıklı olarak Genç Değişimi sürüyor. Proje Sahibi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Cimli'nin öncülüğünde Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin'in sponsorluğunda gerçekleşen projeye Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant'ın da destek verdiği belirtiliyor.

Almanya ve Türkiye arasındaki protokol kapsamında hazırlanan proje kapsamında geçtiğimiz yıl 16-23 Ekim tarihlerinde de Ayvalık ve Küçükköy'den 10 kişilik bir genç öğrenci gurubunun Almanya'nın Giessen kentinde götürüldüğünü hatırlatan Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Cimli, konuk Alman gençlerinin Küçükköy ve Ayvalık'taki incelemeleri için hazırlanan organizasyonun tüm masraflarının Küçükköy Belediyesi tarafından karşılandığının altını çizdi.

TÜRK AİLELERLE TANIŞACAKLAR

'Birlikte Üretelim' adını taşıyan Gençlik Değişim projesinin, farklı kültürdeki gençlerin Almanya ve Türkiye'de ortak bir hedef için çalışma yapacağını anlatan Ziyarette; 'Birlikte Üretelim' adını taşıyan Gençlik Değişim projesinin, farklı kültürdeki gençlerin Almanya'da ortak bir hedef için çalışma yapacağını anlatan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Cimli, Alman gençlerinin 7 günlük faaliyetlerini haftalık bir basın bülteni veya gazete çıkartılarak tanıtılacağını kaydetti. Proje kapsamında iki ülkenin yemek kültürlerinin yanı sıra belde ve ilçedeki tarihi ve kültürel değerleri gezip göreceğini vurgulayan Cimli, Alman gençlerin ilçe ve beldedeki aileleri de ziyaret ederek Türkiye'deki aile yaşantısını da yerinde görmelerinin sağlanacağını belirtti.

Küçükköy Belediyesi'nin misafir ettiği Alman Gençlerin ise Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin tarafından görevlendirilen; başta Ali Alper ve Hakan İşlek olmak üzere herkesin kendilerine çok sıcak davranmasından duydukları memnuniyeti ifade etmeleri ise dikkatlerden kaçmadı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Küçükköy Ayvalık Almanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title