Haberler

Akgöl Havzası'ndaki Belediyeler Toplandı

Akgöl Havzası Belediyeleri Organik Tarım Araştırma ve Uygulama Birliği, Ereğli'de toplandı.

Akgöl Havzası Belediyeleri Organik Tarım Araştırma ve Uygulama Birliği, Ereğli'de toplandı.

Ereğli Belediyesi Meclis Salonu'ndaki toplantıya, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Ereğli'ye bağlı Kutören, Belkaya ve Aziziye Belde Belediye Başkanları ile Karaman'ın Akçaşehir belde belediye başkanı Şaban Atçeken katıldı.

Toplantıda 2012 yılı tahmini bütçesi 387 bin TL olarak kabul edildi.

Birlik Başkanı Oprukçu, birliğe resmi hüviyet kazandırılması için projede yer alan arazilerin birlik bünyesine dahil edilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Çiftçinin ve organik tarımı kullanan sanayicilerin teşvik edilmesinin son derece önemli olduğunu ifade eden Oprukçu, "Organik ürünlerin üretiminde birliğimizin örnek teşkil etmesi gerekmektedir. Birlik olarak, 'neden organik çiçek, meyve fidanı ve bölge ekonomisini canlandıracak ürünleri yetiştirmiyoruz-' sorularına biran önce cevap bulmalıyız. Bunu gerçekleştirdikten sonra üretimin belki de en önemli ayağı olan ürünü pazarlama ve değerlendirme konusunda partnerlerimizi temin edebiliriz" dedi.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title