Haberler

Akçakoca'da Mavi Bayrağı Göndere Çekti

Mavi Bayrak Plaj Kriterlerini 2014 yılı içerisinde sağlayan Akçakoca Ceneviz Kalesi Plajında Mavi Bayrak Asma Töreni yapıldı.

Mavi Bayrak Plaj Kriterlerini 2014 yılı içerisinde sağlayan Akçakoca Ceneviz Kalesi Plajında Mavi Bayrak Asma Töreni yapıldı. Tören sırasında İstiklal Marşı söylenmesi sırasında plajda bulunan vatandaşlar saygı duruşunda bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Ceneviz Kalesi Plajı'nda yapılan mavi bayrak törenine Dışişleri eski Bakanı Yaşar Yakış, Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mürsel Öner, Askerlik Şubesi Başkanı Savaş Karataşlı, Düzce İl Kültür ve Turizm il Müdürü Özcan Budak, THK Akçakoca Şube Başkanı Lütfü Özcan, bazı siyasi parti temsilcileri ile çeşitli kamu ve özel sektör temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Avrupa Çevre Eğitim Vakfı tarafından 1997,1998, 2010, 2011, 2012 ve 2013 yılları arasında mavi bayrak alan Akçakoca Ceneviz Kale Plajı, 2014 yılında bir kez daha mavi bayrak almayı hak etti. Denize sıfır konumuyla tarih ve doğanın iç içe olduğu bölgemizin ender güzelliklerinde biri olan Kale Plajı, deniz suyunun temizliği çevre yönetimine önem verdiği çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik etkinlikler yaptığı plajı kullananların ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güvenliğini sağladığı için Avrupa Çevre Eğitim Vakfı tarafından verilen bayrak Kale Plajı'nda yapılan törenden sonra Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici tarafından göndere çekildi.

Törenin konuşan Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak "Özellikle Karadeniz bölgesinin turizm potansiyelinin artmasıyla bakanlığımız bu bölgeye çok önem vermekte. Bununla birlikte, bu çalışmaları yerinde görmek üzere bakanlığımız tarafından görevlendirilen iki arkadaşımızla birlikte buradayız. Akçakoca'da bizim 12 adet plajımız bulunmakta. Arkadaşlarımızla bu plajları ayrı ayrı gezdik ve Kale plajımızın yanı sıra, Çuhallı, Armutçuağzı ve hatta Değirmenağzı plajlarımızın mavi bayrak için uygun olduğunu tespit ettik. Ancak bunun için, ikili işletme tesisince veya yerel yönetimce TURÇEV'e ( Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfı) müracaat edilmesi gerekiyor. Bu konuda bizler Bakanlık ve Valilik tarafından bu işin alt yapısını yapmakla mükellefiz. Bakanlığımız Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü Proje Etüt daire Başkanlığı, her türlü alt yapının yapılmasıyla ilgili proje karşılığı maddi destek vermektedir. Artık insanlar sağlıklı doğa ve çevrede turizm istiyor. Türkiye'nin ilk turizm beldelerinden biri olan, İstanbul ve Ankara'ya yakın olma avantajına sahip, turistik ürün pazarlama ve satış imkanı taşıyan, yeşil ve mavi bütünlüğüne sahip bu güzide ilçemizde göndere çekilen bu mavi bayrağın ilçemize ülkemiz ve dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor hayırlı uğurlu olmasını niyaz ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise "Kale plajımızda dalgalanan mavi bayrak bugün yine burada dalgalanacak ve Akçakoca'mızın adını tüm Türkiye'ye duyuracaktır. Mavi bayrağı hak kazanmak elbette kolay değil. 32 önemli kriteri yerine getirmek gerekiyor. Bunun için el ele vererek çok çalıştık. Halkımıza yönelik eğitim seminerleri düzenledik. Çevreyi ve doğayı koruyucu önlemler aldık. Plajımızı mavi bayrak kriterlerine hazır hale getirdik. Deniz suyu analizleri sürekli yapılan, bilgilendirme tabelalarıyla yönlendirilen, plaj hizmetlerinin tam anlamıyla verildiği güzellikleri Ceneviz Kalesi plajında yaşatmak ve misafirlerimizi mutlu etmek bizlere ayrı bir haz vermektedir. Ceneviz Kalesi plajımız, tarihi Ceneviz Kalesi yanında doğanın tüm tonlarını yansıtan, ıhlamur, kestane ve gürgen ağaçlarıyla çevrelenmiş bir halk plajıdır. İşletmesi belediyemiz tarafından gerçekleştirilen plaj eşine ender rastlanan kum yapısına sahiptir. İnşallah Akçakoca plajlarındaki mavi bayrak sayısını arttırmayı planlıyoruz. Akçakoca'nın Ankara ve İstanbul'a yakınlığı Bolu ve Düzce'nin denize açılan kapısı olması özellikleri bu plajımızın önemini kat be kat arttırmaktadır. Dünya, küresel ısınma sürecine girmiştir. Akçakoca'mız enlem itibariyle Akdeniz ve Ege sahillerine göre daha serindir. Bugün güneyde belli saatlerde denize girmek, hatta oturup güneşlenmek dahi mümkün değildir. Akçakoca'mızın bölgesel ve enlemsel konumunu göz önüne aldığımızda, böylesine güzel bir plajın ilçemizin değerine değer kattığını söylemekten gurur duymaktayım. Hepinize destek ve katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cüneyt Yemenici Akçakoca Türkiye Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title