Haberler

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Aydın."Yeni Kurulan 23 Üniversite Arasında Merkezi Bütçeden En...

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, yeni kurulan 23 üniversite arasında merkezi bütçeden en yüksek ödeneğin Gümüşhane Üniversitesi'ne ayrıldığını bildirdi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, yeni kurulan 23 üniversite arasında merkezi bütçeden en yüksek ödeneğin Gümüşhane Üniversitesi'ne ayrıldığını bildirdi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, 4 yıl önce 8 üniversite ile Gümüşhane Üniversitesi'nin de kurulduğunu anımsattı.

Gümüşhane'nin göz bebeği üniversitenin, kampüsünün yanı sıra ilçelerde de kurulan kampüsleri ile akademik ve öğrenci anlamında istikrarlı, fiziki anlamda da en hızlı büyüyen üniversiteler arasında yerini aldığını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Kurulduğu tarihten itibaren Gümüşhane Üniversitesi, merkezi bütçeden yüksek ödenek almaktadır. Üniversitemizin 2013 yılı bütçesi yüzde 25 oranında artırılarak 67 milyon 551 bin lira olmuştur. 2009 yılında bütçesi 20 milyon 972 bin lira olan üniversitemizin, 2010 yılında 28 milyon 860 bin, 2011 yılında 41 milyon 636 bin ve 2012 yılında da bütçesi ise 54 milyon 20 bin lira olarak gerçekleşmiştir. 2013 yılı bütçesi bir önceki yıla göre yüzde 25 oranında büyüyerek 67 milyon 551 bin lira olarak belirlendi. Bütçenin 23 milyon 500 bin lirası ile yatırım harcamaları gerçekleştirecektir. Üniversitemizin hızla büyümesinde desteklerini esirgemeyen başta sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlarımıza ve hükümetlerimize, yoğun çalışmalar sarf eden Sayın Rektör İhsan Günaydın'a ve akademik kadroya, üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize, evlatlarını Gümüşhane'ye emanet eden velilere ve Gümüşhane gelenek görenekleri ile üniversitemize, öğrencilerimize sahip çıkan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum."

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Asena Akçay - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Kemalettin Aydın Ahmet Aydın Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title