Haberler

"Aile İçi Şiddete Hayır Projesi"

Tunceli'de yürütülen proje kapsamındaki eğitimler devam ediyor

Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca Sosyal Destek Programı kapsamında hazırlanan "Aile İçi Şiddete Hayır Projesi" çerçevesinde ailelere yönelik eğitimler veriliyor.

Proje kapsamında Cumhuriyet Ortaokulunda eğitim semineri düzenlendi. Sosyolog Gülcan Irmak, seminerde katılımcılara bilgiler verdi. Irmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimlere aralıksız devam ettiklerini belirtti.

Aile içi şiddetle mücadele, kadın haklarına ilişkin bilinçlendirme ve aile içi iletişimi güçlendirme konusunda eğitimler verdiklerini dile getiren Irmak, "Seminerlerimize başlamadan önce katılımcıların şiddet konusunda ne kadar bilinçli olduklarını saptamak amacıyla bir anket çalışması yapıyoruz. Bu kapsamda sunumdan önce ve sunumdan sonra form dağıtıyoruz. Böylece kişinin şiddet hakkındaki bilgisini ve şiddete bakış açısını anlamış oluyoruz" diye konuştu.

Irmak, eğitimlerde çoğunlukla hedef kitlenin aileler olduğunu söyledi. Aile içi eğitim ve iletişimin, toplumsal ilişkilerin temelini oluşturduğunu vurgulayan Irmak, bu doğrultuda aileleri bilinçlendirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. - Tunceli

Kaynak: AA / Yerel

Tunceli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title