Haberler

Afyonkarahisar: Kent Konseyi'nden Köftecilere Eğitim

- Afyonkarahisar Kent Konseyi Tarafından Açıkta Gıda Satan Esnaflara Yönelik Başlatılan Eğitim Seminerlerinde Köftecilere Seminer Verildi.

- Afyonkarahisar Kent Konseyi tarafından açıkta gıda satan esnaflara yönelik başlatılan eğitim seminerlerinde köftecilere seminer verildi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Erol Öztürk ve Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Dr. Ayşe Ekşioğlu, yaptıkları işbirliği sonucunda açıkta gıda üretimi yapan ve satan kişilere yönelik seminerler başlattı. Bu çalışma çerçevesinde ilk seminer, köfte yapıp satan esnafa verildi. Çok sayıda köftecinin hazır bulunduğu seminerde, bakteriler ve bakterilerin bulunduğu yerler, gıdanın bozulması, vücudun çeşitli bölgelerinde bulunan mikroorganizma sayıları, kontrol işlemleri, kontrol sisteminin uygulama aşamaları, gıdaların taşınması ve depolanması, bakterilerin bulaşma yolları, personel hijyeni ve davranışları, mikrobiyal bulaşmalarla oluşan sorunlar ile bulaşmayı engellemek veya azaltmak konuları işlendi.

Eğitime katılan esnaf, seminerin düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek Afyonkarahisar Belediyesi ve Sağlık İl Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

(SY-SÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title