Haberler

Afad'ın Hizmet İçi ve Okullara Yönelik Eğitim Faaliyetleri Devam Ediyor

Van Afet ve Acil Durum(AFAD) İl Müdürlüğü, 18-22 Nisan 2016 tarihleri arasında yaklaşık 4 bin 620 öğrenciye eğitim vererek afet bilincinin aşılanmasına yönelik büyük katkı sağladı.

Van Afet ve Acil Durum(AFAD) İl Müdürlüğü, 18-22 Nisan 2016 tarihleri arasında yaklaşık 4 bin 620 öğrenciye eğitim vererek afet bilincinin aşılanmasına yönelik büyük katkı sağladı.

AFAD ekipleri, 18-22 Nisan 2016 tarihleri arasında eğitimlerine ve vatandaşların afetlere yönelik bilinçlendirme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda, Mimar Sinan İlk-Ortaokulu, Münci İnci Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Hürriyet İlk-Ortaokulu, Vankulu İlk-Ortaokulu, Vali Adnan Darendeliler İlkokulu olmak üzere toplamda 4 bin 620 kişilik öğrenci grubuna eğitim verildi.

Kalecik İlkokulu 4-D sınıfı öğrencileri de kurumu ziyaret etti ve öğrencilere kurum gezdirildi, araçlarımızın da tanıtımı yapılarak kabiliyetleri hakkında bilgilendiler. Ardından da öğrencilere, konferans salonunda "Temel Afet Bilinci" eğitimi verildi.

AFAD ekipleri, Erçiş'te faaliyet gösteren "ALO 147 MEB Çağrı Merkezi" çalışanlarına yönelik de "Temel Afet Bilinci" eğitimi, "Yangın ve Yangın Tüpünün Kullanımı" ve bina tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Öte yanda "Hizmetiçi Eğitim" faaliyeti kapsamında da, günlük olarak "INSARAG" eğitimlerimize de başlanıldı. Sabahları teorik olarak gerçekleştirilen eğitim, öğleden sonra da sahada uygulamalı "INSARAG Tatbikatı" şeklinde gerçekleştiriliyor. Böylece INSARAG standartlarında arama ve kurtarma faaliyetlerini gerçekleştirmiş ve INSARAG Ağır ekip sınıfı için yapılacak sınava da her an hazır olmayı amaçlıyor. Eğitimleri AFAD Birlik Müdürü Necati Sever de bizzat katılıp, gözlemlerde bulundu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title