Haberler
BBC

Yeni Zelanda Eşcinsellik Hükümlerini Sicillerden Silme Kararı Aldı

Güncelleme:

Yeni Zelanda'da parlamentosu, 1986 öncesinde eşcinselliğin yasadışı olduğu dönemde eşcinsel erkeklere verilen cezaların adli sicil kayıtlarından silinmesini sağlayan bir yasayı oy birliğiyle çıkardı.

Yeni Zelanda, geçmişte eşcinsel oldukları için cezalandırılan kişilerin sicillerine işlenen hükümlerini silmek için bir yasa çıkardı. Ülkede 1986 öncesinde eşcinsellik nedeniyle erkeklere verilen cezalar hala bu kişilerin adli sicil kaydında yer alıyor.

EŞCİNSELLERDEN ÖZÜR DİLENDİ

Önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek olan yasanın binden fazla kişiyi etkilemesi bekleniyor.

Yasayı oy birliğiyle çıkaran milletvekilleri, geçmişte eşcinsel oldukları için hüküm giyenlerden de özür diledi.

"GEÇMİŞİN YANLIŞLARINI DÜZELTECEĞİZ"

Adalet Bakanı Andrew Little, "Bu yasa eşcinsellere karşı ayrımcılığın artık kabul edilebilir olmadığına dair açık bir sinyaldir. Geçmişin yanlışlarını düzeltmeye kararlıyız" diye konuştu.

Little, "Tüm eşcinsel erkeklerden ve eski eşcinsellik cezalarının yol açtığı önyargı, damgalama ve diğer olumsuz etkilere maruz kalan gökkuşağı topluluğundan bir kere daha özür diliyorum" dedi.

Yasaya göre 1986 öncesine dair silinecek üç hüküm eşcinsel seks, erkekler arası uygunsuz davranışlar ve eşcinsellik için mekan temin etme olarak açıklandı.

ÖLENLER İÇİN DE GEÇERLİ

Aileler, ölmüş akrabalarının haklarındaki hükümlerin de silinmesini sağlayabilecek.

Bunun için seksin 16 yaşından büyük insanlar tarafından ve karşılıklı rızaya dayanan şekilde yapılmış olması gerekiyor. Bu yasanın çıkması için bir imza kampanyası ilk olarak geçen yıl parlamentoya sunulmuştu.

Eşcinselliği suç olmaktan 1986'da çıkaran Yeni Zelanda 1993'te eşcinsellere karşı ayrımcılığı yasaklamış, 20 yıl sonra da Asya Pasifik bölgesinde eşcinsel evliliğe imkan sağlayan ilk ülke olmuştu.

BBC

Yeni Zelanda Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (23)

SAMSUNLU SAMED:

Eş cinsellik yüzünden insanlığı AİDS ten çok daha ölümcül hastalıklar bekliyor.Eş cinseller tüm dünya için potansiyel tehlikedirler.Toplu halde imha edilmeleri insanlığın huzuru için gereklidir.

10
10
yanıtYanıtla
İNSAN:

BENCE SEN VE TÜREVLERİN İMHA EDİLMELİ DÜNYANIN GELECEĞİ İÇİN. . OLMAYAN VİCDANINIZA, HOŞGÖRÜNÜZE LANET OLSUN. BİR DE İNSANIM DİYE GEZİYORSUNUZ ORTALIKTA

yanıt2
yanıt8
...:

Bu tur sapiklarin olmesi gerekli.

11
7
yanıtYanıtla
SAMSUNLU SAMED:

HUZUR anlaşılan senin mayanda da homoluk var.Lanetlenmìş insanları savunursan sende onlarla birlikte cehennemde olursun..Eğer Kuranı okursan görürsün kimin cehennemlik kimlerin de cennetlik olduğunu. Biz değil Allah karar veriyor kimin nerede olacağına Bizlerde bunu Allahın Kelamı olsn Kuranı Kerimden öğreniyoruz.. .

13
5
yanıtYanıtla
SAFİYE BALKANLI:

SAMSUNLU SAMEDİN yorumuna İNSAN ismiyle yorum yazan insan müsvettesi MELĞUN .Allahın lenetlediği bir işi yapanlara ne zamandan beri vicdan ve höş görü ile yaklaşılıyor.Sen mutlaka ateist olmalısın çünkü bütün dinlerd LUT kavminin yaptıklarını yapanlar lânetlenmişdir.Sen hangi cesaretle bu lâin insanları savunabiliyorsun. Allahın ve tüm inananların lâneti o eşcinselerin ve onları savunan melğunların üzerine olsun.

11
7
yanıtYanıtla
SAMSUNLU SAMED:

LUT kavmi gibi , POMPEİ halkı gibi geberip helâk olduğunuzda göreceksiniz Allahın lâneti ve azâbı kimin üzerine olacak.

7
5
yanıtYanıtla
SAMSUNLU SAMED:

Kendinizi ve o melğun sodomileri Cehennemden nasıl kurtaracaksınız.?

5
5
yanıtYanıtla
HUZUR:

sana mı kaldı tasası sen İLAH MISIN da kimin nereye gideceğine karar veriyorsun ?

yanıt2
yanıt2
Akademisyen:

Sevgili escinsel kardeslerim, escinsellik bir hastaliktir. Bende de yeme hastaligi vardi pizza tatli dondurma bunlara karsi koyamiyordum ama baktim ki bu bir hata kafamda bitirdim once. Sonra uzak durmaya basladim simdi artik fit biriyim. Ozunde ayni dogal olmayan yanlis olan bir seyi once beyninizde bitirin. Escinsellik kafada olan bir seydir. Isterseniz bitirirsiniz !

5
3
yanıtYanıtla
Vükelâ:

Akademisyen sende eşcinselsin belli. Yazına başladığın cümleden. Üniversite hocaları tehlikeli bu yüzden.

yanıt0
yanıt0
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title