Haberler

Süleyman soylu

Umut Nimet Ataş

Umut Nimet Ataş

Aktivist Ve Yazar
06.12.2022 11:59

Benim için bu isim çok büyük anlam taşır. Nedenlerini anlatmak için kitaplar yazabilirim. Siyasi bir aktör değildir, bir parti mensubu olarak asla bakmadım ve bakmayacağım. Gelin hep birlikte kimdir bu ecdada layık Sn. Soylu? Bir de ben ve benim gibi düşünen gençlerin gözünden bakalım.

-Elazığ depremindeki küçük kızın deprem sonrası AFAD tarafından dağıtılan çadırda anılarını günlüğüne yazdığı ve günlüğünün 40 ayrı sayfasında 40 ayrı gün karşısında gördüğü için hayranlık dolu cümleler ile bir ders niteliğindeki depremzededir Süleyman SOYLU !

- Kastamonu'da yaşanan sel felaketi sonrası bölgeye giden ve 32 gün boyunca bölgede gece gündüz demeden Kastamonu halkının derdi ile dertlenip evine döndüğü zaman, önüne gelen, ıslandığı için mürekkebi akmış mektupta küçük çocuğun "Teşekkür ederiz bakan amca" diye not yazdığını görünce ağlayan gözlerdir Süleyman SOYLU !

Mesela Diyarbakırlı bir Kürt gencini Trabzonlu bir yiğide hayran bırakan duruşun adıdır Süleyman SOYLU !

-Yaşanan doğal felaketten dolayı her şeyini kaybeden depremzede teyzenin ağlarken birden başını yasladığı dağdır Süleyman SOYLU !

- Kürt bir annenin kandırılarak terör örgütüne götürülen evladını bir daha göremeyeceğini düşünürken beyaz yazması ile gözyaşlarını sildiği sırada yüreğine düşen evladına kavuşacağına dair bir umuttur Süleyman SOYLU !

- Şırnak'ta roket sesleri arasında koyunlarını gütmeye çalışan ve korku coğrafyasında hayatta kalma mücadelesi verdiğini düşünen çobanın, roket seslerine veda ettiği, huzurlu bir ülkenin mümkün olabileceğine inandığı anın ve sürecin adıdır Süleyman SOYLU !

-Cizreli esnafın yarın nasıl olsa kepenk kapatma eylemi olacak korkusu ile evinden çıkmamak üzere kafasını türlü dertler ile yastığa bıraktığı esnada "Hayır ayağa kalk ve o iş yerini aç çünkü sana muhtacız" diyen, geleceğimiz olan çocuğun ses tonundaki o haykırıştır Süleyman SOYLU !

- Cudi'de, Gabar'da Tendürek'te bir bayram arefesinde korkusuzca -30 derecede vatan nöbeti tutan Mehmetçiğin eline aldığı bir çay bardağındaki sıcaklıktır, Mehmetçiğe telsizden gelen kendisi ile birlikte neşe, samimiyet ve muhabbet getiren misafir var anonsundaki misafirdir Süleyman SOYLU !

- Sur da iğrenç PKK şarkılarını HDP eli ile dinlemek zorunda bırakılan çocukların bir kahramanın elindeki sihirli değnek ile kendilerini bir anda içinde bulduğu türkülerin, halayların, kültürün ve sanatın konuşulduğu festival sahnesinin var olmasına sebep olan o sihirli değnektir Süleyman SOYLU !

- Evladını okula gönderen bir annenin kafasındaki milyon tane korku, endişe ve kaygıdan kaynaklanan 'acaba' gibi sorular ile televizyonun kumandasına bastığı anda... "Okul bahçelerinde kol gezen zehir tacirlerinin bacaklarını kırmadan bırakmayın." Emrini haykıran yiğittir Süleyman SOYLU !

- Kürt gençlerinin elindeki kalemi alıp içini kanla doldurup o kanlı mürekkepler ile kirli projeler çizerek onbinleri ölüme gönderen hainlere, meclis kürsüsünden "Kürtler sizden nefret ediyor." diye haykıran hakikattir Süleyman SOYLU !

-Fatih'in fethettiği İstanbul'da bir gece yarısı yoğun kar yağışı sonrası yolda mahsur kalan aracın içindeki çaresiz vatandaşlar için buğulu camlardan görünen kar küreme aracını kullanan kurtarıcı, Düzce de deprem sonrası çocukların üstünü gönül battaniyesiyle saran AFAD gönüllüsüdür Süleyman SOYLU !

- Bir şehit çocuğunun babasının intikamını alacaktır gözü ile baktığı, eline aldığı mektubu bütün inancı ile ulaştırmaya çalıştığı, bordo bereli askerdir Süleyman SOYLU !

- Suriye de mazlumun sabah kahvaltısında aldığı taze ekmek kokusu ,yağan yağmurda küçük çocuğun ıslanmaması için üzerine şemsiye tutan komşusu ve Afrika da su hayali kuran mazlumun evinin önünde kuyu açıp sömürmeye gelen beyazların aksine, onarmaya,paylaşmaya, hissetmeye, mazlumun sığındığı liman olmaya gelen; gördükleri ilk beyaz tenli insandır Süleyman SOYLU !

-Vatanseverlerin kahramanı,zalimin korkulu rüyası, terörün ve teröristin celladı,devletin hainlere inen demir yumruğunun adıdır Süleyman SOYLU!

Bir zamanlar Dağları mekan edinmiş, kol kola halaylar çeken hainlere inlerinde enik misali kafa dahi çıkarttırmayan keskin nişancının soluğudur Süleyman SOYLU !

-Muhaliflerin bile içten içe hayranlıkla baktığı bir siyasi öğretidir Süleyman SOYLU !

- Dünya Mazlumlarının umudu, Recep Tayyip ERDOĞAN'ın yürüdüğü yolda elini omzuna atarak destek alıp güç bulduğu yol arkadaşıdır Süleyman SOYLU !

Kısacası; bir genç, bir yazar, bir aktivisit olarak benim gözümden, umuttur, gelecektir, barış ve huzurdur Süleyman SOYLU !

Sevgili okurlarım

Geçtiğimiz aylarda İstanbul'da yaşanan sel felaketi ile ilgili muhalif bir gazetecinin Süleyman Soylu ile alakalı bir televizyon programının canlı yayınında anlattığı hadiseyi aynen aktarmak istiyorum.

"Süleyman SOYLU... Bugün yakın çevresi ile konuştum,tüm hazırlıklarını yapmış umreye gidecekti. Ailesi gitmiş kendisi de gidecekti. Fakat Afad'ın ve meteorolojinin uyarılarını dikkate alarak İstanbul'da kalmayı tercih etti. Ve o gece sabaha kadar yağmurun şiddetli yağdığı yerlerdeydi."

Bütün bunları düşününce aslında fazla söze gerek yok.Her kesim tarafından takdir edilen, saygı gören, devleti ve milleti için ailesinden ve özel hayatından feragat eden büyük bir siyaset adamı, ülkemiz için büyük bir şanstır Süleyman SOYLU !

Siz sevgili okurlarım aracılığıyla kendisinden bir ricada bulunarak yazıma son vereyim.

Seni yazarak belki de haddini aşan bu evladına hakkını helal et Sn. Süleyman SOYLU !

title