Haberler

Bel Fıtığı Yerçekimsiz Ortamda Tedavi Ediliyor

Güncelleme:

Samsun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, integrity dekompresif traksiyon yöntemi ile yerçekimsiz ortam oluşturularak bel ve boyun fıtığını tedavi ediyor.

Samsun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, integrity dekompresif traksiyon yöntemi ile yerçekimsiz ortam oluşturularak bel ve boyun fıtığını tedavi ediyor.

İntegrity dekompresif traksiyon yani omurgada negatif basınç azaltma sistemi ile yerçekimsiz ortam oluşturularak, bel ve boyun fıtığı ağrısı çeken birçok hasta ameliyata gerek duymadan tedavi ediliyor.

Bel ve boyun ağrıları toplumda en yaygın görülen hastalıklar olduğunu belirten Samsun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şenay Baltacı, "Bu ağrıyı yaşayanlardan biri de 48 yaşındaki Fatih Beden. Amasya'da yaşayan hasta, yıllardır bel, kalça, bacak ve sol topuğunda şiddetli ağrılar yaşamış. Romatem Samsun Hastanesi'ne başvuran hastanın şiddetli ağrılarının nedeninin bel fıtığı olduğu ortaya çıktı. Hastaya, bel ve boyun fıtığında kullanılan ve uzaydaki astronotlardan yola çıkılarak geliştirilen integrity dekompresif traksiyon yöntemini önerdik. 15 seans olarak uygulanan tedavinin ardından hastanın daha rahat hareket eder hale gelirken, bel, kalça ve bacak ağrılarından kurtuldu. Hastamız şuanda bel ağrılarından kurtuldu. Günlük yaşam aktivitelerinde zorlanmıyor. Bu sonuçta bizi çok mutlu etti" dedi.

İntegrity dekompresif tedavi yöntemi hakkında da bilgi veren Baltacı, "Uzaya giden astronotların bel ve boyun fıtığının iyileştiği gözlendi. Bundan yola çıkan bilim adamları yaptıkları araştırma ile bel ve boyun fıtığını yer çekimsiz ortamın tedavi ettiğini ortaya çıkardı. Araştırmaların hemen ardından geliştirilen yöntemi dünyada yer çekimsiz ortam oluşturularak tedaviye yönelik kullanılamaya başlandı. İntegrity dekompresif traksiyon yani omurgada negatif basın azaltma sistemi olarak da isimlendirilen bu yöntem ile ilgili bilimsel çalışmalar uzay programı ile başlatıldı. NASA uzay araştırmalarında, yerçekiminin olmadığı bir ortamda astronotların omurgaları üzerindeki basıncın azatlığı, disk aralıklarının genişlediği ve bel ağrılarının rahatladığını gözlemledik. İntegrity dekompresif traksiyon bu tecrübeden yola çıkarak, bel ve boyun fıtığı ağrısı çeken birçok hastanın tedavi edilebilmesi için geliştirildi. İntegrity dekompresif traksiyon, kişiye özel oluşturulan bilgisayar programı ile omurgada tam hedeflenen bölgede kontrollü ve aşamalı bir çekme kuvveti sağlanır. Vakum etkisi ile disk içinde negatif basınç oluşturur. İki omur arasında sıkışmış olan disk ritmik çekme ile sağlanan negatif basınç sayesinde tekrar yerine döner. İlk 10 seans sonunda ağrının azaldığı tespit edilmiştir. Tedavi sayısı kişinin yaşına ve hastalığının türüne göre değişmekle birlikte tedavi 6 haftada toplam 20 seansta tamamlanıyor" diye konuştu.

Ayak ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu ifade eden 48 yaşındaki hasta Fatih Beden, "Belimde ağrı yoktu. MR çektiğinde bende fıtık olduğunu söylediler. Kalp rahatsızlığından dolayı ameliyat olmaktan biraz çekindim. Daha sonra Samsun Romatem Hastanesi ile ilgili bir araştırma yaptığımda bu hastaneyi bize önerdiler. Burada da Şenay hocam 'yüzde 80 ameliyatta ne kadar başarı sağlanıyorsa, sizin için de integrity dekompresif traksiyon tedavi yöntemi ile böyle bir şansınız var' dedi. Ben de doktorumuza inanarak tedaviye başladım ve ilk haftada kalçalarımdaki ağrılar tamamen geçti. Ayağımdaki ağrılar da yüzde 80 iyileşti. Genel anlamda yüzde 80 rahatlamış durumdayım ve sancım kalmadı. Doktorumuz Şenay Baltacı, bu tedavi bittikten sonra 2 - 3 ay sonra sonucunu alabileceğimizi söylemişti ama bende tedavi süreci hızlı gelişti" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Bel Fıtığı Amasya Samsun Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title