Haberler

Sason'da Yetişen Dev Domatesler Şaşkınlık Yaratıyor

Güncelleme:

Batman'ın Sason ilçesine bağlı yüksek rakımlı köylerde organik olarak yetiştirilen ve tanesi bir buçuk kilo ağırlığını bulan dev domatesler, büyüklükleri ve lezzetleriyle dikkat çekiyor. Sason domatesi olarak tescillenmesi istenen bu nadir domates türü, kilosu 5 liradan satışa sunuluyor.

Batman'da yetişen dev köy domatesini görenler şaşkınlığını gizleyemiyor

BATMAN - Batman'ın Sason ilçesine bağlı yüksek rakımlı köylerde organik yetiştirilen ve tanesi bir buçuk kilo ağırlığını bulan dev domatesleri görenler şaşkınlığını gizleyemiyor.

Sason ilçesine bağlı yüksek rakımlı dağ köylerinde soğuk su ile sulanarak organik olarak yetiştirilen büyük domates, çarşı pazarındaki tezgahlarda kilosu 5 liradan satışa sunuluyor. Büyüklüğü ve lezzeti ile farklı bir domates olduğunu belirten köylüler, domatesin Sason adına coğrafi işaret ile tescillenmesini istiyor.

Sason ilçesinde yetişen dev boyuttaki domateslerin Türkiye'de nadir bulunduğunu belirten vatandaşlardan Sait Balge, domatesi soğuk suyla suladıklarından dolayı çok fazla büyüdüğünü söyledi. Balge, "Bu domates Sason ilçesindeki köylerde soğuk su ile yetiştirilen domatestir. Sadece Sason'da yetişen bu domatesin coğrafi işaret ile tescillenmesini istiyoruz. Türkiye'de nadir bulunan bir domates türüdür. Pazarda kilosu 5 liradan satışa sunuluyor. Bir tane domatesin ağırlığı bir buçuk kilogramı aşıyor. Büyüklüğü ve lezzeti ile farklı olduğu için Sason domatesi olarak tescillenmesini istiyoruz" dedi.

"Sason'a geldiğimizde sürekli alıyoruz"

Domatesin çok büyük olduğunu belirten vatandaşlardan Cesur Akın, Sason domatesinin çok lezzetli olduğu için sürekli aldıklarını söyledi. Akın, "Ben Batman'da kalıyorum. Sürekli Sason'a gelerek bu domatesten alıyorum. Çok güzel bir tadı var. Çok farklı ve çok lezzetli bir domates. İlk defa burada gördüm" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Batman Sason Yaşam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title