Haberler

Bina çökmesin diye tahta parçalarıyla güçlendirme yapıp pankartla yardım istedi

Güncelleme:

Bakırköy'de 1999 depreminde hasar alan bir binanın sakinleri, binanın çökme riski taşıdığını ve yetkililerin ilgisizliği nedeniyle kentsel dönüşüme giremediğini belirterek yardım istedi. Bina sakinlerinden Dursun Yücel, binanın dış duvarına pankart astı ve duruma isyan etti.

Bina çökmesin diye tahta parçalarıyla güçlendirme yapıp pankartla yardım istedi

İSTANBUL Bakırköy'de 1999 yılında hasar alan ve sonrasında bina sakinleri tarafından tahta parçalarıyla güçlendirilmeye çalışılan bir daire sahibi duruma isyan ederek binaya "Bu bina 1999 depreminden hasarlı her geçen gün tehlike arz ediyor yetkililere duyurulur" şeklinde pankart astı.

Bakırköy'de 1999 depreminde hasar alan binanın son hali büyük tehlike oluşturuyor. Binanın bodrum katında bir çok yerde betonlar ve demirler dökülmeye başladı. Binanın taşıyıcı kolon ve duvarlarında da çatlaklar bulunuyor. Binanın bodrum katında zeminde çökmeler yaşanınca bina sakinleri bodrum katta ahşap parçalarıyla kendi çabalarıyla güçlendirmeye çalışmaya çalışılsa da kısmi çökmeler engellenemedi. Binanın dış balkon bölümlerinde oluşan çökmeler sonrasında da bazı daire sakinleri balkon altlarına demirler yaparak balkonlarının çökmesini engelledi. Binada oturan bir kısım daire sahipleri binanın kentsel dönüşüme girmesini isterken bazıları da buna karşı çıkınca bina bu haliyle kaldı. Kentsel dönüşümü isteyen bina sakinleri geçtiğimiz yıldan bu yana hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne hem de Bakırköy Belediyesi'ne defalarca başvursalar da bir sonuç alamadılar. Son alarak bina da yaşayan Dursun Yücel duruma isyan ederek ederek binanın dış duvarına binanın hasarlı olduğunu ve tehlike saçtığını belirten pankartı astı.

Bina da çökme riski var insanlar tehlikenin farkına varsın diye pankartı asmak zorunda kaldım

Bina da çökme riski olduğunu belirten Yücel "Bina 1999 depreminde hasar gördü. Bizde depremden sonra binada güçlendirmeler yaptık. İçerde ve dışarda bu güçlendirmeler mevcut. Bunlar ahşap. Beton ve demirler özelliğini kaybetmiş. Tavan yukardan çökmeye başladı. Ahşap güçlendirmeleri ben koydum. Çünkü binada oturanlar var. Çökme olmasın diye yaptım. Binada en yaşlı benim. Binanın dörtte üçü kiracı. Bina sahibine ait 4-5 daire var. Bende elimden geldiği kadarıyla bina için bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Binanın tahliye olmasını istedim ama kimseden ses seda çıkmadı. Binada oturanların bodruma inip binanın halini görmesini istedim inmediler. Yazıyı asmak zorunda kaldım. Bakırköy Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlık ve emniyetten yetkililer gelip baksınlar. Bir yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi hasırlı binaları tespit eden ekip oluşturmuş. Binayı gören bu ekip, düzenleyecekleri raporun en geç bir ay sonra elimize ulaşacağını söyledi. Kış mevsimi de geçti ama 1 yıldır böyle bir rapor gelmedi. Sorduk ama bu şekilde bir vurdum duymazlık var. Çözüm olarak binanın dışına pankart asmak zorunda kaldım " diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title