Haberler

Yargıtay Başkanı Kaynak'ın Adı Caddeye Verildi

Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak'ın adı, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bir caddeye verildi.

Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak'ın adı, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bir caddeye verildi.

Afşin Kent Konseyi ve Belediyesi meclisinin aldığı karar doğrultusunda ilçe merkezindeki İsa Yusuf Alptekin Caddesi'ne Yargıtay Başkanı Kaynak'ın adının verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Kaynak törende, geçmişte her sabah okula gittiği caddeye kendi isminin verilmesinden son derece mutlu olduğunu söyledi.

Yargıtay Başkanı olduktan sonra Afşin'de kendisine gösterilen sevgi ve muhabbetti televizyonlarda izleyen, gazetelerde okuyan herkesin şaşırdığını ifade eden Kaynak, şöyle konuştu:

"İnanır mısınız, 'hemşehrilerinizdeki nasıl bir sevgi, nasıl bir coşkuymuş' şeklinde bana yansımaları geldi. Ben de sizin göstermiş olduğunuz coşkuyla çok mutlu oldum. O günden bugüne göstermiş olduğunuz sevgi ve muhabbete tekrar teşekkür ediyorum. Ben Yargıtay Başkanı olduktan sonra Kent Konseyi tarafından bir karar alınmış ve benim adımı bu caddeye vermişler. Gerçekten de ömrümün en güzel dakikalarını yaşadım. Ben zaten Afşinbey İlköğretim Okulu'nda okumuştum. Evimizde hemen biraz aşağıdaydı. O yüzden bu caddeye hiç de yabancı değilim. Şimdi de bu cadde üzerine Adalet Sarayı yapılmış.

Adalet Sarayı'nın olduğu bu caddede ismimin bulunması benim için bir gurur vesilesi oldu. Bundan sonrada ömrüm yettiği ölçüde bu bulvarda ismimin bulunmasını yad edeceğim ve hatırlayacağım. Bu sebepten dolayı çok teşekkür ediyorum. İnsanların doğup büyüdüğü yerlere gelmesi ve tekrar onlarla beraber olması en güzel hislerden bir tanesi."

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ise Kaynak'ın Yargıtay Başkanı seçilmesiyle kendilerine bir mutluluk, sevinç dalgası yaşattığını ifade etti.

Sevinç dalgasının, bu toprağın evlatlarının başarı özleminin bir göstergesi olduğunu ifade eden Aydoğan, "Gençlerimizin başarılı olmasına örneklik, önderlik ettiği için bizlere bu gururu, bu sevinci yaşattığı için teşekkür ederim" dedi.

Millete hizmet etmiş büyük şahsiyetlere vefa göstergesi olarak caddelere adını vermenin gelenekleri arasında bulunduğunu dile getiren Aydoğan, şöyle konuştu:

"Müftü Salim, Sefer Hoca, Çakır Hoca Caddeleri, Mahsuni Şerif Bulvarı, Afşin Bey Bulvarı gibi. Afşin'e Efsus'lulara hizmetleri karşılığı, adları caddelerde kendileri gönüllerde yaşıyor. Bu şehre hizmet eden, gelmiş geçmiş bütün hemşehrilerimi rahmetle yad ediyorum. Hayatta olanlara minnetlerimi sunuyorum. Bu şehrin sahibi, bu güzelliklerin sahibi hepimizin. Her Afşinli bu şehrin sahibidir. Bazen sahibimiz yok dendiği oluyor, üzülüyorum. Köleler sahip arar. Afşinli hiçbir zaman köleliği kabul etmez. Bu şehrin sahiplen olarak, el birliği ile güzel işler yaptık, yapıyoruz, yapacağız."

Törene, Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsrafil Aslaner, İl Genel Meclis Üyesi Ömer Kösebalaban, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title