Haberler

Sergen Yalçın, Halis Özkahya'yı topa tuttu: Senin yaşın kaç?

Güncelleme:

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldıkları maçın hakemi Halis Özkahya ile ilgili, "Bir hakemin amacı, oyuncular veya teknik direktörü sahadan atmak değil, sahanın içinde tutmak. Yıllarca bu ligde oyun oynamışım, sen benden küçüksün senin yaşın kaç?" dedi.

BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligin 11. haftasında 10 Kasım Pazar günü deplasmanda Göztepe ile yapacağı maçın hazırlıklarını Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde sürdürdü. Sarı-siyahlı takımın teknik direktörü Sergen Yalçın, antrenmandan önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, agresif ve sürekli itirazları olan bir kişi olmadığını tüm hakemlerin bilmesini istediğini söyledi. Yalçın, müsabakalarda genelde dördüncü hakemle muhatap olduklarını, itirazlarını bu hakeme söylediklerini anlatarak, dördüncü hakemin de kendilerini oyun içerisinde bazı konularda uyardığını dile getirdi.

"HALİS ÖZKAHYA BENİ KONYA'DA DA ATMIŞ"

Ligin 10. haftasında 2-2 berabere kaldıkları Kasımpaşa maçında ise farklı bir durumla karşılaştıklarını aktaran Yalçın, şöyle devam etti: "Bu maçta olaylar biraz farklı gelişti. Ben Konya'da çalışırken, Konyaspor-Kayserispor maçında da Halis Özkahya beni oyundan atmıştı. Ben bunu hatırlamıyordum, sonradan bana söylediler. Haklı veya haksızdı diye girmiyorum. Ben maçtan önce kendisine başarılar diledim. Beni daha önce maçtan attığını unutmuşum, bilmiyordum. Oyun içerisinde çok enteresan durumlar gelişti. İçeride yapılan bariz hatalar bizim oyuna dahil olmamıza neden oluyor. Çünkü deplasman maçları içeridekilerden daha sıkıntılı oluyor. Ben de dördüncü hakemle kendi takımımın haklarını savunmak adına, çünkü savunmak zorundayım. Biz bunun için orada duruyoruz. Oyunu ve pozisyonları takip ederek, hakemlerle diyaloğa giriyoruz, özellikle kenar hakemlerle. Ben de o uyarıları yapmak zorunda kalıyorum. Benim işim bu."

"HAKEM SÜREKLİ BENİ İZLİYOR, BENİMLE NE İŞİN VAR?"

Hakemin kendisine sarı kart gösterdiği pozisyonda oyuncularına bir şeyler anlatmaya çalıştığını kaydeden Yalçın, şunları söyledi:Orada hakemle hiçbir temasım yok. Bana sarı kartı dördüncü hakem göstertiyor ki zaten ikinci yarı başladıktan sonra 4. hakem ne oyunu ne rakip kulübeyi seyrediyor, ben görüyorum, sürekli beni seyrediyor. Dördüncü hakem olarak senin benimle ne işin var, sen oyunu seyredeceksin, saha içini, rakip kulübeyi takip edeceksin. Hepsini birden takip etmen gerekirken, ben içeriye bir şey söylediğimde dördüncü hakem sürekli benim kulübenin önünde, benimle kontak halinde. Böyle bir şeye ne gerek var, oynadığımız müsabakalarda böyle bir şey görmedik. Hakem bana sarı kart göstermeye geldiğinde, hakemin bana sarı kart gösterdiğini görmüyorum. Oyunculara ne yapmaları gerektiğini anlatırken, hakem bana en az 30-40 metre uzaktan sarı kart gösteriyor. Kartı gösterdikten sonra dönüp gitmesi gerekirken, hakem gitmiyor."

Sergen Yalçın, Halis Özkahya'yı topa tuttu: Senin yaşın kaç?

"HAKEMİN TAVIR VE DAVRANIŞLARINA ŞOKE OLDUK"

Yalçın, kendisinin Türk futboluna mal olmuş bir insan olduğunu belirterek,"Yıllarca bu ligde oyun oynamışım, sen benden küçüksün senin yaşın kaç? Senin bana orada saygı göstermen gerekirken sarı kartı göster, gel de ki 'Hocam sarı kart gösteriyorum, biraz daha sakin ol, oyundan atabilirim, biraz dikkat et' gibi bana uyarılar yapması gerekirken, bana 30-40 metreden sarı kart göstererek, tekrar maçı yönetmeye gitmiyor. Buraları saygısızca ve yanlış, bunlar olmaması gereken şeyler. Bu, her teknik direktör için geçerli, sadece benim için değil. Bir hakemin amacı, oyuncular veya teknik direktörü sahadan atmak değil, sahanın içinde tutmak. Ben 10. haftayı oynuyorum, 4 UEFA Kupası oynadım, hiçbir hakemle böyle bir sorun yaşamadım. Biz hakemin tavır ve davranışlarına şoke olduk. Oyundan atılmalar çok önemli değil atabilirsin, ceza da yiyebilirim çok önemli değil. Bu cezaları herkes yiyor. Bu saygısızca tavırlar bizi çok sıkıntıya soktu. Bana el kol hareketleri yapıyor, sen bir teknik direktöre el kol hareketleri nasıl yapıyorsun, senin böyle bir yetkin mi var? Sen bana yaptığın saygısızlıkları çık sokakta başkasına yapsana bir bakalım. Hakemin tavırlarına inanamadım." dedi.

Kaynak: AA / Spor

Halis Özkahya Sergen Yalçın Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (9)

futbolsever:

Gerçekten sergen hocam ne desen haklısın . Bunu büyük takımlardan herhangi birinin hocası olsan yapabilir mi ? asla . . ne yazik ki büyük takımları kollama destekleme gibi bir hatanın içinden kurtulamıyor bu hakem görünümlü paralı kuklalar.

11
1
yanıtYanıtla
BJK ÇARŞISI:

SERGEN HOCANIN YANINDAYIZ. YAKINDA HOCAMIZ OLMASI TEMENNİSİYLE. ZEKERİYANIN ASLANI HALİSİN BU KADAR VUKUATI OLMASINA RAĞMEN HAKEMLİĞİ BİTİRİLMEMESİ FIRAT AYDINUSLA BERABER BU İKİ SÖZDE HAKEMİN MHK VE TFF NİN TORPİLLİSİ OLDUĞUNU GÖSTERMEKTEDİR.

8
1
yanıtYanıtla
bay b:

o hakem malatyaya giremez

7
1
yanıtYanıtla
GADDAR KERİM:

senin ne olduğunu herkes biliyor sergen hakem sarı kartı gösteriyor sakin ol diyor . sosyal medyadan hakemi linç ettiniz ''defol git dedi'' diye yaygara çıkarttınız. helal olsun hakeme senin gibi şımarıkların dersini verdi

1
5
yanıtYanıtla
BJK, ZEKERİYADAN DAHA GÜÇLÜDÜR:

ZEKERİYANIN ASLANI HALİS ÖZKAHYA, BÜYÜK BEŞİKTAŞLILARIN PAŞASI İSE SERGEN YALÇINDIR.

5
0
yanıtYanıtla
aaavvv:

kim kime gücü yetene gardaşşş

2
0
yanıtYanıtla
EFEDAYI:

Sergen haklı hakemler kral biziz, biz kimi istersek o kazanır şeklinde kasti hatalar yaparak maç yönetiyorlar. . .

2
0
yanıtYanıtla
hako7:

O zaman maçtan sonra not alıp gerekli yerlere şikayet etseydin, buna haklıyken haksız duruma düşmek derler.

2
0
yanıtYanıtla
Hacı ama amca değil:

Hocam bir sakın lütfen ama

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title