Haberler

Selvi Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu ve Başak Demirtaş İstanbul'da buluştu

Güncelleme:

Selvi Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu, Başak Demirtaş ve Selahattin Demirtaş'ın avukat kardeşi Aygün Demirtaş, "kutuplaştırma çabalarına karşı dayanışma amacıyla" İstanbul'da buluştu.

Selvi Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu ve Başak Demirtaş İstanbul'da bir araya geldi. Buluşmanın, kutuplaştırma çabalarına karşı dayanışma amacıyla gerçekleştiği ifade edildi. Buluşmayı çok önemli ve anlamlı bulduğunu söyleyen Başak Demirtaş, "Bu haksızlıkların, hukuksuzlukların yaşanılan bu zorlukların dayanışmanın büyütülerek aşılacağına inanıyorum" dedi. Selvi Kılıçdaroğlu ise, "Derin bir kutuplaşma var, bu kutuplaşmanın giderilmesi için daha fazla gayret sarfetmek gerektiğini düşünüyoruz" açıklamasını yaptı. Dilek İmamoğlu da, "Bugün bu kadarız ama gelecekte belki masamız genişler" temennisinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, 4 Kasım 2016'dan bu yana tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'la buluştu. Başak Demirtaş, eşini cezaevinde ziyaret ettikten sonra İstanbul'daki buluşmaya Selahattin Demirtaş'ın avukat kız kardeşi Aygün Demirtaş'la katıldı.

Bakırköy'deki bir restoranda gerçekleşen buluşmada, Başak Demirtaş'ın doğum gününü kutlamak için pasta da kesildi.

BAŞAK DEMİRTAŞ: BU DAYANIŞMANIN DAHA DA GÜÇLENMESİ LAZIM

Buluşmayı çok anlamlı ve önemli bulduğunu vurgulayan Başak Demirtaş, "Biz kadınlar birbirimizi iyi anlayabiliriz. Ama haksızlık ve hukuksuzluğun bu kadar toplumun her kesimine sirayet ettiği bir dönemde, toplumsal kutuplaşmanın bu kadar arttığı bir ortamda politik alanda da bu dayanışmanın, demokrasinin daha da güçlenmesi için gerekli olduğuna inanıyorum. Bu haksızlıkların, hukuksuzlukların, yaşanılan zorlukların dayanışmanın büyütülerek aşılacağına inanıyorum. Bu vesileyle de Selvi ve Dilek Hanım'a dayanışma buluşması için çok teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

SELVİ KILIÇDAROĞLU: YÜREĞİMİZ HEP SELAHATTİN DEMİRTAŞ'LA

Sözcü'de yer alan habere göre buluşmaya ev sahipliği yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da ise derin bir kutuplaşma olduğunu vurgulayarak, bu duruma karşı daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi. Selvi Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bir arada oluşumuz önemli. Başak Hanım'ın da belirttiği gibi derin bir kutuplaşma var, bu kutuplaşmanın giderilmesi için daha fazla gayret sarfetmek gerektiğini düşünüyoruz. Aslında daha önce de olabilirdi bu buluşma, belki de o zaman düşünülemedi. Başak Hanım'ın doğum günüymüş sanırım, doğum gününü de kutluyoruz. Gecikmiş bir doğum günü kutlaması ve bayramlaşma ziyareti oldu bu. Selahattin Bey'i de ben insan olarak çok seviyorum, kendisiyle hiç bir zaman yüz yüze gelmedim ama hani hep yüreğimiz kendisiyle. Bunu her fırsatta da ben dile getiriyorum. Oğlumun da özellikle selamları var, sanırım Selahattin Bey Sezgin Tanrıkulu'nun bir portresini çizmiş, ben görmedim ama 'Anne çok beğendiğimi söylersin' dedi. İletirseniz sevinirim kendisine."

Selvi Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu ve Başak Demirtaş İstanbul'da buluştu

DİLEK İMAMOĞLU: UMARIM GERÇEK OLUR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu da, söz konusu buluşmaya ilişkin şunları söyledi:

"Ekrem de, ben de onun ilçe başkanlığından beri, siyaset yapan insanların birbirleriyle ailecek tanışmasını önemli buluyoruz. Bu buluşmaların kimi zaman toplumu da rahatsız eden siyasetin sert yüzünün yumuşamasına katkı sunacağına inananlardanım. Bugün bu kadarız ama gelecekte belki masamız genişler, ben genişlemesinden memnuniyet duyarım kendi adıma. Bugün de Başak hanımla ve Selahattin Bey'in kız kardeşiyle ilk kez tanışmış oldum. Memnun da oldum. Selvi hanımla zaten aynı aileyiz. Başak hanımın bir kaç gün önceki doğum günü buluşmaya da vesile oldu. Bir daha ki doğum gününü umut ederim eşiyle birlikte gönlünce kutlar. Dediğim gibi keşke masamız çok daha genişlese, birbirimizi daha iyi tanısak. Umarım gerçek olur."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Kemal Kılıçdaroğlu Başak Demirtaş İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title