Haberler

'Öldü' Diye Morga Kaldırılan Bebek Gasilhaneye Götürülürken Canlanmış

Güncelleme:

2008 yılında 'öldü' diye morga kaldırılan bebeğin gasilhane yolunda canlandığı ortaya çıktı. Daha sonra tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan bebeğin ailesine tazminat ödenecek.

Akıllara durgunluk veren olay 2008 yılında İstanbul'da yaşandı. Hamileliğinin 25. haftasında olan F.P. akşam saatlerinde aniden rahatsızlanınca Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin acil servisine götürüldü. Burada yapılan muayenede doğum suyunun geldiği ve erken doğumun yaptığı tespit edilen F.P. acilen doğumhaneye alındı. F.P. gece saat 23.00 sularında 760 gram ağırlığında bir bebek dünyaya getirdi.

DURUMU BİR TÜRLÜ İYİYE GİTMEDİ

Erken doğan ve sağlık durumu kötü olan bebeğe hemen tıbbi müdahale yapıldı. Yoğun bakım ünitesine alına ve annenin sularının erken gelmiş olması nedeniyle enfeksiyon riskine karşı antibiyotik tedavisi uygulanan bebeğin durumu iyiye gitmedi. Sabah saatlerinde kalbinin durduğu ve hiçbir hareket belirtisi göstermediği iddia edilen bebek için çocuk doktoru ölüm tutanağı düzenledi.

MORG GÖREVLİLERİ YAŞADIĞINI FARK ETTİ

Düzenlenen tutanağın ardından bebeğin cesedi morga konuldu. Hastanedeki işlemleri hallettikten sonra defin izni çıkarılan aile bebeğin cesedini almak için morga gitti. Morg görevlileri tarafından defin işlemleri için gasilhaneye alınan bebeğin canlı olduğu fark edildi.

AYNI GÜN YAŞAMINI YİTİRDİ

Saatler sonra morgdan çıkarılan talihsiz bebek hemen Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yeni doğan yoğun bakım ünitesinde muayene edilen bebek tedavi altına alındı. Ancak yapılan tüm tedavi ve uygulamalara rağmen talihsiz bebek kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

BİLİRKİŞİ: 'DOKTOR ACELE KARAR VERDİ'

Tüm yaşananların ardından acılı aile tarafından, bebeğin doğumu esnasında uygulanan tetkik ve tedavilerde hatalı davranıldığı, hayat belirtisi gösterilen bebeğin öldü teşhisi konularak morga kaldırılmasının ağır hizmet kusuru teşkil ettiği ifade edilerek Sağlık Bakanlığı aleyhinde 375 bin liralık tazminat davası açıldı. Olayın ardından soruşturma başlatan Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili bir rapor düzenledi. Hazırlanan bilirkişi raporunda, bebeğe uygulanan tıbbi müdahalelerin doğru ve yerinde olduğu belirtilerek "Bebeğin vefat kararının bebeği takip eden eden çocuk doktoru tarafından aceleci davranılmak suretiyle alındığı, bu yönüyle bebeğe verilen sağlık hizmetinin eksiksiz olduğundan söz etmeye olanak bulunmadığı görülmektedir." ifadelerine yer verildi.

AİLEYE TAZMİNAT

Bilirkişi raporları ve personel beyanlarını inceleyen İstanbul 4. İdare Mahkemesi, erken doğan bebeğin ölüm kararının ardından yaşadığının anlaşılması ve bir süre tedavisine devam edilmesine rağmen vefat etmesi nedeniyle ailenin duyacakları acı, elem ve üzüntünün karşılığı olarak her bir davacı için 30 bin TL olmak üzere toplamda 60 binTL manevi tazminat ödenmesi gerektiğine karar verdi. İdare mahkemesinin verdiği karar Danıştay tarafından da onandı.

(Kaynak: Sözcü)

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Haydarpaşa Numune Hastanesi Sağlık Bakanlığı İstanbul 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (4)

Adınızı Yazın:

ya canlı canlı gömülseydi . . Allahım düşünmek dahi istemiyorum

19
0
yanıtYanıtla
serap ataş:

küfür etsem bir türlü etmesem içim el vermez la bu nası iştir yaa olay 2008 de oluyor aradan 10 yıl geçmiş anca dava sonuçlanmış sonrası da maddi menevi 60 bin tl de tazminat ödenmesine karar verilmiş değil 60 bin dünyaları versenizde o canın bedelini ödeyemezsiniz yatacak yeriniz yok toprak sizi kabul etmez kusar dışarıya allah belanızı versin

12
2
yanıtYanıtla
mete karayel:

Hayret ya

5
0
yanıtYanıtla
KAAN BEY:

Utanmasa ahirette ödeyecekler bu bedeli.. 60 lirayı.. her bir yıla 1 lira misali , bu kadar mı insan değersiz olur

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title