Haberler

Kahramanmaraş'ta Konteyner Kent Gerginliği

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta yapımı devam eden konteyner kent inşaatını protesto etmek için şehre 6 otobüsle 300 kişi geldi. Jandarmanın müdahalesiyle gerginlik yaşandı, 4 kişi gözaltına alındı.

Kahramanmaraş'ta yapımı devam eden konteyner kent inşaatını protesto etmek için kent dışından gelen grubun bölgeye geçişine izin verilmedi.

YAKLAŞIK 300 KİŞİYİ TAŞIYAN 6 OTOBÜS NARLI MAHALLESİ VE GÖKSUN İLÇESİNDE DURDURULDU

Merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki Sivricehöyük Mahallesi'nde 25 bin kişilik konteyner kent kurulması için başlatılan çalışmaları protesto için farklı kentlerden gelen yaklaşık 300 kişiyi taşıyan 6 otobüs, Narlı Mahallesi ve Göksun ilçesinde durduruldu.

ASKERİN UYARISINA TEPKİ GÖSTEREN 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Baki Düzgün, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez'in de bulunduğu otobüsten inerek askerin uyarısına tepki gösteren 4 kişi gözaltına alındı.

HDP'Lİ VEKİLLER GÜVENLİK GÜÇLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Daha sonra Narlı bölgesine gelen HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ve HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım güvenlik güçleri ile görüştü, konteyner kent alanına geçme taleplerini iletti.

ÇEVİK KUVVET VE JANDARMA EKİPLERİ HAZIR BEKLETİLDİ

TOMA'ların yanı sıra çevik kuvvet ve jandarma ekiplerinin hazır bekletildiği alanda güvenlik güçleri, vatandaşların otobüslerine binip Gaziantep istikametini kullanarak kentten ayrılmalarını istedi.

GÖZALTINA ALINANLARIN SERBEST BIRAKILMASIYLA GRUP, NARLI BÖLGESİNDEN AYRILDI

Jandarma ekiplerinin anonslu uyarısının ardından, gözaltına alınan 4 kişinin serbest bırakılmasıyla grup otobüsler ile Narlı bölgesinden ayrıldı.

Kahramanmaraş Valiliğince Sivricehüyük Mahallesi sınırları içerisinde devam eden geçici barınma merkezi ile ilgili her türlü eylem ve basın açıklaması güvenlik gerekçesiyle bir ay süreyle yasaklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Müslüm Doğan Göksun Narlı Güncel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500

Yorumlar (4)

MİTHAT:

Hdp İzmir yetkilisi gidiyor maraşa amacları sadece olay cıkartmak bunlara maraş halkı taviz vermemesi gerekiyor

36
16
yanıtYanıtla
Vatandaş :

Aleviler akıllanmadı kaşınıyorlar. . . .

4
24
yanıtYanıtla
Müslim:

Süriyeli mazlumlara bir konteyner reva görülüyor. Bir dörtduvar yapmak varken. Birer arsa vermek varken. Ve birileri bu konteyner kenti bile savaştan kaçan o mazlumlara çok görüyor. O mazlumlarki ellerini açmış bizlerden para bekliyor. BArınacak bir yer bir arsa. Bir sınavsız mühendislik doktorluk diploması. Bir iş. Bir yaşam. Eset o mazlumların kafasın varille bonbalar boşaltıyor. Onun için Süriyeli mazlumara karşı çıkanların merhametli olması lazım.

4
21
yanıtYanıtla
ataBARI:

PKKNIN KALINTILARINI ORDAN ÇIKARIP SURİYELİLERİ YERLEŞTİRECEĞİZ

2
14
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title