Haberler

Prof. Dr. Canan Karatay: Başından beri tavuk dönere karşıyım, büfelerin önünden geçerken midem bulanıyor

Güncelleme:

Dönerde çeşitli hilelerin olduğunu belirten İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Başından beri tavuk dönere karşıyım. Tavuk döner olan büfelerin önünden geçerken bile midem bulanıyor. Tavuk, zaten tavuk değil. Bildiğiniz bir yerden pahalı da olsa istediğiniz kadar döner yiyebilirsiniz" dedi.

Prof. Dr. Canan Karatay, dönerle ilgili iddiaları değerlendirerek "Ucuz etin yahnisi olmaz. Onun için eğer bir şey ucuzsa mutlaka içerisinde katkı maddesi vardır. Dönerde ve hazır köftelerde soya ve katı yağlar çok fazla kullanılıyor" dedi.

Yemek kültürümüzde önemli bir yere sahip olan et döner kimi yerlerde 100 gramı 8 ile 10 lira arasında satılıyor. Prof. Dr. Karatay, ucuza satılan et dönerlerde yağ hilesi olduğunu iddia etti.

"HAYVANSAL YAĞLAR TEHLİKELİ DEĞİLDİR"

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, dönerde çeşitli hilelerin olduğunu belirterek, "Anadolu'da bir laf vardır; 'Ucuz etin yahnisi olmaz.' Onun için eğer bir şey ucuzsa mutlaka içerisinde katkı maddesi vardır. Dönerde ve hazır köftelerde soya ve katı yağlar çok fazla kullanılıyor. Hayvansal yağlar tehlikeli değildir çünkü hayvansal yağlar, katı yağ değildir. İnsan vücudunda ve hayvan vücudunda katı yağ olmaz. Hayvansal yağ kullandıklarını sanmıyorum çünkü çok değerli bir yağdır. Ancak ucuz diye de bunların kullanılması doğru değil. Başından beri tavuk dönere karşıyım. Tavuk döner olan büfelerin önünden geçerken bile midem bulanıyor. Tavuk, zaten tavuk değil. Bildiğiniz bir yerden pahalı da olsa istediğiniz kadar döner yiyebilirsiniz" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Canan Karatay Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (13)

Siz:

Canan hoca tek başına verdiğin bu mücadele ....ne devlet ne millet ne medya kimse desteklemiyor medya şov peşinde

30
4
yanıtYanıtla
Coganez:

Sana ne, ihtiyar, işine bak sen

1
28
yanıtYanıtla
DAYI AMA ANKARADA DEĞİL:

Canan hoca iyi diyorda o yemeyin dediği halkın yüzde doksadokuzunu ilgilendiriyor fakir gariban ne yapacak o yiyin dediği halkın yüzde biri zaten fazlasıyla yiyor.Yani diyeceğim canan hoca gariban fakir bunlarıda yemesin ölsün diyor.Zararlı okduğunu bizlerde biliyoruz hocam sen paradan haber ver.Bu ülkede simitle asgari ücret hesabı yapan sayın ve sevgili vekillerimiz var........

10
9
yanıtYanıtla
insan yemeden 45 gün yasayabilir:

Saglikli besin tüket , Az ye!...

yanıt11
yanıt3
bi adam:

millet keyfinden yemiyo , ucuz olduğu için yiyo, yoksa herkes bilir ca kebap döner iskender yemesini. . . .

6
10
yanıtYanıtla
BİR KADIN:

En ucuz ve kolay temin edildiği için yeniyor . artık insanlar sağlıklı olmasından ziyade fiyatına bakıyor. yoksa herkes ister iskender, oltu. kuzu çevirme yemeyi.

yanıt2
yanıt1
Ali:

İçtiğin Sigara Kullandığın telefon- Arabana ve giydiğin marka eşyalara bak yorumunun haklı olup olmadığını Kendin değerlendir. Bunlara para verirken acımıyorsan yerken sağlığını dikkate almayıp hesap ediyorsan kendini sorgula

yanıt5
yanıt4
ADMAN:

Bende ayni görüsteyim bir defa tavuk döneri yedim ilk ve son.

12
3
yanıtYanıtla
Hacı ama amca değil:

Tavuk döner de deri ve diğer yenmeyen artıklar mevcut et döner de aynı şekilde artıklar ile yapılıyor

12
1
yanıtYanıtla
x9:

tavugun en iyi tarafi derisiyle gerisi

yanıt0
yanıt0
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title