Haberler

Sınırda IŞİD Militanları ile Türk Askeri Karşı Karşıya Geldi

Güncelleme:

Suriye'nin IŞİD kontrolündeki Telabyad'dan kaçarak Akçakale sınırında bekleyenlerin Türkiye'ye geçmek istemesi üzerine gerginlik çıktı. Türk askeri ile IŞİD militanları karşı karşıya geldi.

Suriye'nin IŞİD kontrolündeki Telabyad'dan kaçarak Akçakale sınırında bekleyenlerin Türkiye'ye geçmek istemesi üzerine gerginlik çıktı, asker havaya uyarı ateşi açtı. İlk defa IŞİD militanlarıyla Türk askeri karşı karşıya geldi.

ARAPÇA ANONSLAR YAPILDI

Suriyeliler, sınır hattındaki Akçakale Tren İstasyonun bulunduğu sınır tellerine yığılmaya başlayınca güvenlik güçleri tarafından bölgeye takviye ekip gönderildi.

Sınır hattına gelen Suriyelilerin Türkiye 'ye geçişlerine izin verilmemesi üzerine gerginlik yaşandı.

ınırı koruyan askerler, toplanan gruba zırhlı araçlardan sık sık Arapça anons yaparak tellerden geri çekilmesi için uyardı, ancak bu uyarılara aldırış edilmemesi üzerine havaya uyarı ateşi açıldı.

IŞİD ÜYELERİ KALABALIĞI DAĞITTI

Telabyad'a akşam saatlerinde ellerinde uzun namlulu tüfeklerle sınır hattına gelen IŞİD militanı oldukları iddia edilen 8-9 kişilik grup, Türkiye'ye geçmek için bekleyen Suriyelilerin evlerine dönmeleri yönünde çağrıda bulundu.

azılarının yüzlerini maskeyle gizlediği gruptakilerin çağrısına uyan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce kişi, evlerine döndü.

ŞİD üyesi oldukları iddia edilen grup ile birlikte Telabyad'a dönen kalabalık, bir süre sonra yeniden Türkiye'ye sığınmak için sınır hattına akın etmeye başladı.

Türkiye'ye sığınmak için gelenlerin sayısı her geçen saat artarken, bölgedeki güvenlik önlemleri de üst düzeyde tutuluyor.


Kaynak: AA / Güncel

Akçakale Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Erol Bilecik kimdir? Erol Bilecik hangi takımlı?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (508)

Turk Mobil-IOS:

Ben bir türküm ve akpartiliydım ama yaşanan olaylardan sonra doğru parti hdpyi şeçtim bakın bi orda binlerce masum çoçuk kadın yaşlı genç var Osmanlı torunuda öylece bakiyor sadece. Erdoğan artık gitmeli CHP yi boşverin MHP de aynı. Şeyleri söylüyor o yüzden oyum Hdp ye ' noktaaa

52
102
yanıtYanıtla
AKP li TÜRKm@m.mm@m.m:

Parelelci olduğun için oyun HDP ye yani çıkar için

yanıt0
yanıt3
xx:

sahtekar ve yalanci

yanıt1
yanıt2
karanfil:

ulan ermeni uşakları hayatınız yalantürkmüş)))

yanıt2
yanıt0
Büyük Türk emir TimurMobil-IOS:

Işid ile ortak operasyonlar düzenlenmeli PKK'lı teröristler idam edilmeli

106
30
yanıtYanıtla
........m@m.mm@m.m:

Pkk yaptıklarını çekiyor etme bulma dünyası işidi destekleyen müslüman olamaz yazık sana!!!!

yanıt3
yanıt0
Türkmen komutan Selahaddin eyyubim@m.mm@m.m:

TC akıllı davransaydı pkk pisliğini on kere bitirildi, ortada ne barzani kalırdı ne pyd. Akılsız kafa

yanıt2
yanıt4
zal47:

yapın be ülkeyi cehenneme çevirin pkklinin de annesi babası var milleti var. kürtlere saldırın hecüc mecüc işidle birlikte ondan sonra 81 il suriye olsun sizde rahatlayın bizde.

yanıt2
yanıt0
şero dogu:

kurbanıma sana kürdistanımmmmmmmm

38
90
yanıtYanıtla
TURKOGLU TURK:

BIR TURK OLARAK BU GORUNTULERDEN UTANIYORUM TURK ORDUSU BU KADAR KORKUYORMU BU ISID TERORUNDE

26
82
yanıtYanıtla
Tüm 508 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title