Haberler

Vatandaşlar Kocatepe Cami Avlusunu Tamamen Doldurdu

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit İçin Kılınacak Cenaze Namazı İçin Vatandaşlar Kocatepe Camii'nin Avlusunu ve Etrafını Tamamen Doldurdu.

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit için kılınacak cenaze namazı için vatandaşlar Kocatepe Camii'nin avlusunu ve etrafını tamamen doldurdu.

Kocatepe Camii'ndeki törene Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de eşi Semra Sezer ile katıldı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar da cenaze namazı için Kocatepe Camii'ne geldi. Arınç, Erdoğan ve bakanlar doğrudan öğle namazına geçti.

Cenaze töreni için sabah erken saatlerden itibaren gelen vatandaşlar caminin avlusunu doldururken, avluya giremeyen çok sayıda vatandaş dışarda kaldı.

Vatandaşlar cenaze törenini, ellerinde Türk bayrakları, Atatürk ve Ecevit posterleriyle sessiz bir şekilde bekliyor.

Rauf Denktaş camiye gelişinde vatandaşlarca alkışlandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da Kocatepe Camii'ne geldi. Talat'ın camiye girişi sırasında bazı vatandaşların ''Satılık toprak yok'', ''Kıbrıs satılık değil'' şeklinde sloganlar attıkları duyuldu.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de tören için camiye geldi.

Törene eşiyle birlikte katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, camiye Cumhurbaşkanı Sezer ile art arda giriş yaptı.

Sezer ile Orgeneral Büyükanıt'ın camii avlusuna girişi sırasında vatandaşlar, ''Türkiye laiktir laik kalacak'', ''Türkiye sizinle gurur duyuyor'', ''Çankaya laiktir laik kalacak'' sloganları attılar.

Vatandaşları selamlayan Orgeneral Büyükanıt, daha sonra eşi ile Rahşan Ecevit'in yanına giderek taziyelerini iletti.

Ecevit'in hastaneye kaldırılmadan hemen önce cenaze törenine katıldığı Danıştay saldırısında yaşamını yitiren Mustafa Yücel Özbilgin'in eşi Sema Özbilgin ile oğulları Gökhan ve Serkan Özbilgin de Kocatepe'de hazır bulundular.

Bu arada, Türk Silahlı Kuvvetlerinden çok sayıda general ve subay da resmi üniformalarıyla protokol bölümünde yerlerini aldı. Törene, Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev alan gaziler de özel kıyafetleriyle katıldı.

Kocatepe Camii'ne vatandaşlar ile protokol ayrı noktalardan giriş yaptı. Güvenlik önlemleri çerçevesinde çevredeki yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi.

Camiye gelen yüksek rütbeli askerler alkışlar ve sevgi gösterileriyle karşılandı.

Zonguldak'tan baret ve iş önlükleriyle gelen maden işleri, Kocatepe Camii'ne girerken ''Türkiye seni unutmayacak'', ''Madenci dosta halkçı Ecevit'' sloganları attılar. İşçiler ellerinde ''Zonguldak işçileri seni unutmadı, unutmayacak'' yazılı bir pankart da taşıdılar.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title