Haberler

Van: Van'da Yamep'e Büyük İlgi

Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Bölge Odası (Smmmo) Başkanlığı'nın Doğu Anadolu Bölgesi Kalkınma Proğramı'nın (Dakp) Sosyal Bileşene Sundukları Proje Çerçevesinde Sağladıkları 98 Bin 102 Avro'luk Hibe Kredi ile Açacağı 25 Kişilik 'Yardımcı Muhasebe Ara Elemanı Eğitim Programı' (Yamep) İçin Fakülte ve Yüksek Okulu Mezunu 60 Kişinin Başvurduğu Belirtildi.

Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Bölge Odası (SMMMO) Başkanlığı'nın Doğu Anadolu Bölgesi Kalkınma Proğramı'nın (DAKP) Sosyal Bileşene sundukları proje çerçevesinde sağladıkları 98 bin 102 Avro'luk hibe kredi ile açacağı 25 kişilik 'Yardımcı Muhasebe Ara Elemanı Eğitim Programı' (YAMEP) için fakülte ve yüksek okulu mezunu 60 kişinin başvurduğu belirtildi.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan SMMMO Başkanı Yakup Simeklioğlu, Avrupa Birliği (AB) Merkezi Finans ve İhale Birimi'nce onaylanan YAMEP'e büyük bir ilginin olduğunu söyledi. Van sınırları içinde ikamet eden 18 ila 35 yaş arasındaki yüksekokul ile fakültelerin işletme, maliye ve kamu yönetimi bölümlerinden mezun olan işsiz veya işi olup da, iş riski taşıyan kişilere imkan sağlamak ve kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla hazırlanan projeyi artık hayata geçirme aşamasına geldiklerini kaydeden Simeklioğlu, projenin bir yıl süreceğini ve 25'er kişiden oluşacak 2 grup halinde 50 kişinin faydalanacağını söyledi. YAMEP için şimdiye kadar 25'i fakülte ve 35'i yüksekokul mezunu olmak üzere toplam 60 kişinin başvurduğunu belirten Simeklioğlu, Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Vakfı (BİTAV) tarafından 28 Ekim 2006 günü yapılacak Seviye Tespit Sınavı sonucu elemanların alacağı puan sıralamasına göre ilk 25 kişinin alacağını ifade etti. Simeklioğlu, 1 Kasım 2006 tarihinde itibaren SMMMO Eğitim Salonu'nda verilecek olan programa katılacak kursiyerlere haftada 5 gün olmak üzere 5 ay süreyle konularından uzman üniversite öğretim görevlileri ve odanın eğitim komisyonunda görevli kişiler tarafından muhasebe ara eğitimi verileceğini anlattı.

Eğitimin başında bir ve sonunda olmak üzere 2 ayrı testin yapılacağını ifade eden Simeklioğlu, yapılacak testlerin sonucunda yüzde 60 başarı gösteren kursiyerlere sertifika verileceğini vurguladı. Simeklioğlu, sertifika almaya hak kazanan kişilere ayrıca 2 ay boyunca hizmet akdine dayanarak sigorta primleri ödenmek şartıyla muhasebe bürolarından istihdam edileceğini kaydederek, "Kurs için herhangi bir ücret talebinde bulunmadığımız gibi oda olarak hibe edilen kaynağın yüzde 10 oranında da katkıdan bulunacağız. Ayrıca kursiyerlere her eğitim günü için yol ve yemek ücreti olarak da 2 Avro ücret ödeyeceğiz" dedi. Simeklioğlu, 5 ay sonra başlayacak olan YAMEP'in 2 dönem kursu programı için ise ayrıca Seviye Tespit Sınavı yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title