Haberler

Van'da Ot Yangını

Van'ın Gürpınar İlçesinde Bir Köyde, Elektrik Tellerinden Saçılan Kıvılcımlar Nedeniyle Çıkan Ot Yangını, Köylülere Korkulu Anlar Yaşattı.

Van'ın Gürpınar ilçesinde bir köyde, elektrik tellerinden saçılan kıvılcımlar nedeniyle çıkan ot yangını, köylülere korkulu anlar yaşattı.

Edinilen bilgiye göre yangın, dün akşam 21:00 sıralarında ilçeye 7 kilometre uzakta olan Çakılı köyünde meydana geldi. Ot yığını, elektrik tellerinin rüzgarın etkisiyle birbirine çarpması sonucu çıkan kıvılcımların üzerine düşmesiyle yanmaya başladı. Kısa sürede büyüyen yangına müdahale eden köylülerden çoğu dumandan zehirlendi. Olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekipleri tarafından durumları ağır olan 5 kişi Van Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer zehirlenenler ise köyde ayakta tedavi edildi.

Yangının büyümesi ile bölgeye Van İtfaiye Müdürlüğü'nden ekipler sevk edildi. İtfaiye ekipleri 2 saat süren yangını söndürüp kontrol altına alırken, Gürpınar itfaiye ekipleri ise olay sonrası soğutma çalışmalarına katıldı.

Otları yanan Bahattin Alaş, yaklaşık 3 aydan beri hazırlanıp gün içerisinde tarladan toplanan 12 bin bağ otu evinin yanına yığdığını söyledi. Alaş, taşıma işi tamamlandıktan sonra çay içmek için mola verdiklerini belirtti. Çay içtikleri esnada elektrik tellerinden çıkan kıvılcımın otlara düşmesi sonucu yangın çıktığını ifade eden Alaş, "Çok kısa sürede büyüyen ve 3 evi tehdit eden yangını söndürmek için köylülerle birlikte müdahale etmeye başladık. Yangını söndürmek isteyen çok sayıda vatandaşımız

dumandan zehirlendi. 1 yıllık emeğim yanarak kül oldu. Yaklaşık 12 bin bağ otun maliyeti, işçiliği ile birlikte 15 bin YTL'dir. 12 bin bağ otun 3'te 1'i yandı. Geri kalanlar ise dumanın isinden kullanılamaz hale geldi" dedi.

(ŞAK-MET-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title