Haberler

Van'da "Çocuk İşçiliği ile Mücadele" Konferansı

Van'ın Tuşba Belediyesi tarafından "Çocuk İşçiliği ile Mücadele" konferansı düzenlendi.

Van'ın Tuşba Belediyesi tarafından "Çocuk İşçiliği ile Mücadele" konferansı düzenlendi.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği "Çocuk İşçiliği ile Mücadele" konferansında çeşitli nedenlerden dolayı eğitimini aksatarak çalışan çocuklara dikkat çekildi. TED Van Koleji Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu, Van YYÜ Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Suat Parin ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, belediyenin kurulduğu 2014 yılından bu yana Van'da ilklere imza attıklarını belirtti. Çocuk işçiliğiyle mücadele konusunun yaptıkları faaliyetlerden bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Özgökçe, "Biyolojik mücadeleyi sadece Van'da değil, dünyada en iyi şekilde gerçekleştiren tek belediye Tuşba Belediyesidir. Var olan bütçemizin toplum içinde en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlarken, halkın sağlığını göze alan tek belediyedir. Madde bağımlılığına karşı mücadeleyi topyekün gerçekleştiren belediyeyiz. Bu halk için ne yaparsak yapalım, hizmetlerin en ulvisine layıktır. Van'da ve Türkiye'de çok önemli bir problem olan çocuk işçiliğinin kökeni nedir ve nasıl çözebiliriz şeklinde bir çalışma yaptık. Bu kapsamda bir proje geliştirdik ve bu kapsamda yerinde tespitler yaptık. Halkımızın karşılaşmış olduğu problemleri bilimsel temellerle çözmek en doğru yoldur" dedi.

"Çocukların okuması gerekiyor"

Çocukların yeri oyun, eğitim, spor, kültür ve sanat alanları olduğuna dikkat çeken Özgökçe, "Çocuklarımız bazen maddi sebeplerden, bazen de mesleki öğrenimlerden dolayı erken işbaşı yapmaktadırlar. Ancak çocukların okuması gerekiyor. Çocukların yeri oyun, eğitim, spor, kültür ve sanat alanlarıdır. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz olacaklardır. Hep birlikte hayatımızı idame etmek için elimizden geleni yapacağız. Ancak önceliklerimiz eğitimimizdir" diye konuştu.

Proje kapsamında Van YYÜ'de akademisyen ve öğrencilerin Van genelinde 5 binin üzerinde anket yaptığını dile getiren Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ise, "Yapılan anketin sonuçları kamuoyuyla paylaşılacaktır. Çocuk yaşta okula gitmesi gerek çocukların çalışması bir sorundur. Bu sorunun bilimsel temellerle üniversitemizin öğretim üyelerinin denetiminde ve çözüm önerilerinin sunulması çok önemlidir. Okula gitmesi gereken bir evladımızın çeşitli sebeplerle sokakta çalışıyor olması büyük bir problemdir. Ancak bu problemin öncelikle sebeplerinin giderilmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Düzenlenen program, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu ile Van YYÜ Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Suat Parin'in sunumuyla devam etti. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tuşba Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title