Haberler

Vali Güler, Nevruz Kutlamalarını Değerlendirdi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Kurulan Kriz Merkezine Gelerek Önlemler Hakkında Bilgi Alan ve Bazı Çalışmaları Yürüten İstanbul Valisi Muammer Güler Kutlamalarla İlgili Bilgi Verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde kurulan kriz merkezine gelerek önlemler hakkında bilgi alan ve bazı çalışmaları yürüten İstanbul Valisi Muammer Güler kutlamalarla ilgili bilgi verdi.

İstanbul Valisi Muammer Güler Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki binasında emniyet, jandarma ve bazı ilgili kuruluşların yetkilerinin katılımıyla oluşturulan kriz merkezinde Nevruz kutlamaları hakkında bilgi aldı. Burada uzun süre kalarak çalışmaları ve güvenlik önlemlerini yöneten Güler, emniyetten çıkışı sırasından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Kazlıçeşme'de izin alınarak bugün yapılan toplantıyla ilgili olarak geniş güvenlik önlemleri alındığını söyleyen Güler, toplantı öncesinde arama noktalarında yasak döviz, resim ve pankartları taşıyanlarla ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını, 40'ın üzerinde kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Toplantı sırasında da zaman zaman yasa dışı dövizlerin ortaya çıkarıldığının görüldüğünü ifade eden Güler, '' Hükümet komiseri ve emniyet yetkililerince bu konuyla ilgili olarak tertip komitesine çeşitli ikazlarda bulunuldu. Bu sıradaki dövizlerin ve afişlerin asılmasıyla ilgili olarak da gerekli tespitler yapıldı. Dağılış sırasında da bazı dövizleri taşıyanlarla ilgili gözaltı işlemleri yapıldı'' dedi.

Vali Güler, toplam gözaltına alınan kişiler ve yapılan işlemlerle ilgili olarak gerekli açıklamanın yazılı olarak yapılacağını bildirdi. Genel olarak bir olay meydana gelmeden toplantının dağıldını söyleyen Güler, yine de toplantı sırasında daha önceki ikazlara ve tebligat yapılmasına rağmen kanunun yasakladığı, döviz, yasadışı örgütlere, örgüt elebaşına ait resim, döviz ve pankartları dolaştıranlar olduğunun görüldüğünü dile getirdi.

Bunlarla ilgili tespit ve gözaltıların sürdüğünü, kanuni gereğinin yapılacağını belirten Güler, İstanbul'da genel olarak bir sıkıntı olup olmadığının sorulması üzerine de şöyle konuştu:

''Genel olarak bir sıkıntı yok. Alınan yoğun güvenlik önlemleri sürdürülüyor. Ben yine dün yaptığım uyarıyı tekrar yapmak istiyorum. Nevruz bir gerginlik kaynağı olarak kullanılamaz. Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, huzurun hoşgörünün vesilesi olarak kullanılabilir. Bugün çeşitli yerlerde güzel etkinliklerle bayram olarak da kutlandı. Ama tekrar söylüyorum gerginliklerin, kavganın, çekişmenin de sebebi olamaz''.

Alınan önlemlerde görev yapan güvenlik personelinin sayısının sorulması üzerine ise Güler, ''Biz bugün toplantıyla ilgili gerektiği sayıda tedbir aldık. Gereken sayıda görevli görevinin başındaydı'' şeklinde konuştu.

(AS-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim mesajı: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim mesajı: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title