Haberler

Vali Demirtaş, "Akif" Filmini Öğrencilerle İzledi

Güncelleme:

Vali Demirtaş, "Akif" Filmini Öğrencilerle İzlediMardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ve eşi hanım efendi Beyhan Demirtaş, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazarken yaşadıklarını konu alan "Akif" filmini öğrencilerle izledi.

Vali Demirtaş, "Akif" Filmini Öğrencilerle İzlediMardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ve eşi hanım efendi Beyhan Demirtaş, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazarken yaşadıklarını konu alan "Akif" filmini öğrencilerle izledi. "Akif" filminin gösterimine; Vali Demirtaş ve eşi Hanım Efendi Beyhan Demirtaş'ın yanı sıra Daire Başkanları ile öğrenciler katıldı. Film gösteriminin ardından açıklamada bulunan Vali Mahmut Demirtaş, Kurtuluş Savaşı'nın ruhunu yansıtan, vatan ve bayrak sevgisinin benzersiz kahramanlığının göstergesi olan İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un yaşadıklarını gençlere aktarılmasında önemli bir yapıtın ortaya konulduğunu belirtti. Hayırsever iş insanlarına plaket verildiMehmet Akif Ersoy'un hayat mücadelesinin ve yaşadığı zorlukları izleyerek anlamak gerektiğini söyleyen Vali Demirtaş, "Akif'in Yüksek ahlakını, kişiliğini, millet sevgisini ve bağımsızlık aşkını bu filmle o günlere giderek yaşayıp kendimize örnek almayız. İstiklal Marşımızın yazarı Akif'in hayat felsefesini ve çektiği sıkıntıları daha iyi anlamak isteyenleri bu yapıtı izlemeye davet ediyorum. Bu vesilesiyle Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha minnet ve şükranla yad ediyorum. " dedi. Vali Demirtaş, daha sonra emeği geçen hayırsever iş insanlarına plaket vererek teşekkür etti. Gala gösterimi, çekilen toplu fotoğrafla son buldu.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Mehmet Akif Ersoy Mahmut Demirtaş Akif Ersoy Toplum Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title