Haberler

Yerli S-400'ün görüntüleri ilk kez paylaşıldı! Uzun menzilli milli hava savunma füzesi Siper başarıyla ateşlendi

Güncelleme:

Türk savunma sanayisi tarafından geliştirilen yüksek irtifa uzun menzilli hava savunma füzesi Siper'in atış testi başarıyla yapıldı. Yerli S-400 olarak tanımlanan Siper'in görüntüleri de ilk kez paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Uzun menzilli ve çok katmanlı milli hava savunma sistemimiz Siper'in geliştirme çalışmalarında bir aşamayı daha başarıyla tamamladık. 2023 yılında envantere almayı planladığımız Siper ile Gökvatanımıza karşı bütün tehditleri en güçlü şekilde bertaraf edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"ÇEŞİTLİ MESAFELERDE ÜRÜNLER ÇIKMAYA DEVAM EDECEK"

Teste ilişkin paylaştığı videoda değerlendirmelerde bulunan Demir, şunları kaydetti: "Hava savunma sistemlerimizin yolculuğuna devam ediyoruz. Adım adım olan bu yolculukta çeşitli kademelerdeki sistemlerimizi devreye koyduk ve şu anda daha ileri kademelere doğru olan yolculuğumuzda Siper'e doğru hedeflerimize yürüyoruz. Siper yolculuğumuzun testlerinden birisini daha gerçekleştirdik. Giderek artan menzil ve irtifalarda testlerimiz devam ediyor. Çeşitli mesafelerde ürünler çıkmaya devam edecek. Siper hedefimize geçtiğimiz günde ülkemizde 5-6 çeşit hava savunma sistemimizin devrede olduğunu göreceğiz."

Yerli S-400'ün görüntüler ilk kez paylaşıldı! Uzun menzilli milli hava savunma füzesi Siper başarıyla ateşlendi

"UZUN MENZİLDE HAVA SAVUNMASI SAĞLANMASINA İMKAN VERECEK"

Siper füzesi, Türkiye'nin katmanlı hava savunma ihtiyacının milli imkanlarla karşılanması açısından büyük önem taşıyor. Bölge hava savunması kapsamında stratejik tesislerin düşman taarruzlarına karşı korunması amacıyla geliştirilen Siper, uzun menzilde ve dağıtık mimaride hava savunması sağlanmasına imkan verecek. Proje ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE iş ortaklığı ile yürütülüyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalarla yerli sistemlere katmanlı bir hava savunması oluşturulması amaçlanıyor. Bu kapsamda 2019 yılında Korkut sistemlerinin seri üretimi kapsamındaki ilk teslimatı gerçekleştirilirken daha sonra araçtan atılan 4 kilometre irtifa ve 8 kilometre menzile kadar etkili Sungur hizmete alındı.

S-400 İLE REKABET EDEBİLİR SEVİYEDE OLMASI AMAÇLANIYOR

Alçak irtifa hava savunma füze sistemi HİSAR-A+ füzesinin teslimatlarına başlanırken Hisar-O+ füzesinin seri üretimi başladı. HİSAR A+ sisteminin önleme menzili 15 kilometre iken HİSAR O+ sistemininki 25 kilometreyi buluyor. Siper'in ise S-400 ile rekabet edebilir bir seviyede olması amaçlanıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

İsmail Demir Twitter Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (22)

Murat Aktas:

Önce Vatan savunması biz aç kalmaya da razıyız.Kurtuluş savaşın da kulağından küpesini,sofrasından ekmeğini gönderen Pakistanlılar kadar olamayacaksak,haram olsun bize.

169
52
yanıtYanıtla
ender türk :

aç kalınacaksa herkes aç kalsın , hörgücüyle götürenler bu sistemden faydalanmayacakmı ?

yanıt59
yanıt18
Isa Gedik:

hayat pahalılığı da uçuyor

62
79
yanıtYanıtla
Selin Akpınar :

Kahvaltıda füze yeriz artık

23
65
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

daha dorun 2023 kadar ne ucakşar ne gazlar ne petroller ne uranyumlar plutonlar cıkar f35 de kendimiz yaparız yolcu ucaklarıda sabırlı olur :)

38
35
yanıtYanıtla
Nurullah Dogan:

Bizim bilmediğimiz çok şey var yıllarca ugrasilmis bı sistem zaten bunlar kimsenin haberi mi vardiki yeni yeni gunnyuzune cikiyor

yanıt16
yanıt14
sivri :

önce ekonomiyi hayat pahalılığını düzeltin insanların yaşam seviyelerini yükseltin agari ücretiyede yüzde 50 nin altında zam yapmayın yoksa tarihe gömüleceksiniz azıcık insanları düşünün evine ekmekden başka şeylerde götürsün

24
49
yanıtYanıtla
Qwe Qwe:

Yarın birgün Irak Suriye Afganistan gibi olmamak için önce ülkemizi vatanımızı toprağımızi korumamız gerekiyor. Açlıktan kimse ölmez. Yakın gelecekte çıkacak bir savaşı kimse görmezden gelemez. Hickimse arkamızda durmaz. Bu önlemler şu an aç kalmaktan daha önemli.

yanıt49
yanıt16
sivri :

ya birader sen neden söz ediyorsun yıllardır aynı tırı vırı ne önlemi sen daha aldığın s400 leri bile faaliyete geçiremedin neden bahsediyorsun diğer yandan parasını ödediğin uçakları da alamadın 30 seneidr içinde bulunduğun projeden kovuldun tüm dünya alay ediyor bizle bütün bu rezillikler yetmedi madem önce bunları düzeltsinler hadi buna da bir cevap bulursun şimdi yanlısın çünkü

yanıt19
yanıt27
Qwe Qwe:

S400 ler konumlandırılıyor öyle dakikasında olmuyor bu işler sırasıyla. Ben yanlı değilim arkadaşım. İyi birşeye de bu kötü diyemeyiz. Buradaki mesele ülkenin hava savunmasını doğabilecek tehlikelere karşı savunmak için alınmış önlemler. Hepimiz için bu yapılanlar. F35 lere gelince. Evet bizi çıkardılar o projeden peki neden sence. Çünkü hem S400 savunma sistemi hem F35 son teknoloji uçaklarıyla çok büyük bir hava hakimiyeti kuracaktık olası bir savaşta. Kimse düşmanı guclensin istemez.

yanıt3
yanıt1
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title