Haberler

Üzüm Depolarında Çıkan Yangın Korkuttu

TARİŞ'in üzüm depolarında kağıt depolama bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın panik yarattı.

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde bulunan TARİŞ'in üzüm depolarında kağıt depolama bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın panik yarattı. Alevlere müdahale eden itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu yangın 2 saatte kontrol altına alınıp, söndürüldü.

Alaşehir Baklacı Köyü Mevkii'nde bulunan TARİŞ'in üzüm depolarında, bugün saat 19.30 sıralarında, henüz tespit edilemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının mesai saati dışında çıkması olası bir faciayı önledi. 8 bin metre kare üzerine kurulan TARİŞ'in kağıt depolama bölümünden çıkan dumanları görenler, itfaiye ve güvenlik güçlerine bildirdi. Alaşehir, Salihli, Yeşilyurt ve Piyadeler itfaiye ekipleri ihbar üzerine yangın yerine sevk edildi. Söndürme ekiplerinin iki saat süren çalışması sonucu alevler kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri tarafından soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Can kaybının yaşanmadığı yangında maddi zararın 100 bin TL civarında olduğu ve işletmenin sigortalı olduğu öğrenildi. Çıkış nedeninin belirlenmeye çalışıldığı yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

----------------- KUTU ----------------

Türkiye'nin en çok kuru üzüm ihracatının yapıldığı belirtilen 23 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 56 bin metrekare alan üzerine kurulu Tariş Entegre Üzüm İşletmesi'nde 400 işçi çalışıyor. HACCP, ISO 900 ve NRC gibi Uluslararası kalite ödüllerine sahip olan işletmede işlenen üzümlerin yüzde 90'ı ihraç ediliyor. İşlenen üzümler başta Hollanda, İtalya, Almanya, Fransa, İrlanda olmak üzere Hong Kong, Avustralya, Kanada, Slovakya, Tayvan, Romanya, İsviçre gibi ülkelere ihracat yapılıyor. - Manisa / Alaşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title