Haberler

Uyuma Projesi Tanıtıldı

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Uyuşturucu ile Mücadele Mobil Uygulama (UYUMA) Projesi ile narkotik suçlarına daha seri müdahale imkanı sağlanacağını söyledi.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Uyuşturucu ile Mücadele Mobil Uygulama (UYUMA) Projesi ile narkotik suçlarına daha seri müdahale imkanı sağlanacağını söyledi.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, İçişleri Bakanlığı Anadolu Restoran'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla gerçekleştirilen UYUMA Projesi'nin tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Uzunkaya, "Bu proje, çağın gereklerine uygun değişim ve gelişimleri takip edilmek suretiyle mevcut işleyen sisteme uyarlayan Emniyet Teşkilatımızın suç ve suçlarla mücadelesini artan bir ivmeyle ve kararlılıkla yol aldığını, yoluna devam ettiğini de göstermesi açısından da anlamlı ve değerlidir" ifadelerini kullandı.

Teknolojik değişim ve gelişmelerin takip edilmesiyle bilişim destekli yöntemlerin kullanılmasının suçla mücadeledeki alan etkinliğinin arttırılması için gereklilikten öte zorunluluk haline geldiğini belirten Uzunkaya, "Hayata geçirilen UYUMA Projesi'yle amacımız uyuşturucuya karşı verilen mücadelede teknolojik imkanlar aracılığıyla vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmaktır. UYUMA ile narkotik suçlarına daha seri müdahale imkanı sağlanacak" şeklinde konuştu.

"Operasyon sayısında ve yakalama miktarında ciddi artışlar sağlandı"

Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakcı da Jandarma Genel Komutanlığı olarak uyuşturucuyla mücadeleyi artan bir kararlılıkla sürdürdüklerini dile getirdi. 2018'de yapılan operasyon sayısında ve yakalama miktarında ciddi artışlar sağlandığını vurgulayan Korgeneral Çardakcı, şunları kaydetti:

"Uyuşturucu olayları ve yakalamalarını bir önceki yılın aynı dönemiyle mukayese ettiğimizde, eroin olaylarında yüzde 70, yakalama olaylarında yüzde 80, captagon olaylarında yüzde 44, yakalama miktarında yüzde 160, ekstazi olaylarında yüzde 50, yakalama oranlarında yüzde 335, skunk olaylarında yüzde 215, yakalama miktarında yüzde 420'lik bir artış sağlanmıştır." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Celal Uzunkaya Narkotik CEO Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title