Haberler

"Üniversite Sanayi İşbirliği ve Ar-Ge Projeleri" Paneli

Konya Teknokent AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Fatih Mehmet Botsalı, Türkiye'nin geleceğinin teknokentlere bağlı olduğunu söyledi.

Konya Teknokent AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, Türkiye'nin geleceğinin teknokentlere bağlı olduğunu söyledi.

Botsalı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen "Üniversite Sanayi İşbirliği ve Ar-Ge Projeleri" konulu panelde, teknokentlerin gelecekte büyük binalardan ziyade büyük fikirlerin döndüğü yerler haline geleceğini kaydetti.

Türkiye'de teknokentlerin yeni kurulmaya başladığını hatırlatan Botsalı, ülke genelinde 45 adet teknokent olduğunu, bunlardan sadece 3 tanesinin İstanbul'da bulunduğunu hatırlattı.

Türkiye ekonomisinin kalbi konumundaki İstanbul'da sadece 3 teknokent olmasının düşündürücü olduğunu dile getiren Botsalı şöyle konuştu:

"Türkiye'de teknokentlerde bin 800 firma var ve bunun 600'ü Ankara'daki 6 teknokenttedir. Bursa'da 17 milyon liraya devletten tek kuruş yardım almadan bina yapmışlar ama 52 firma var. Yani teknokenti kurmakla iş bitmiyor. Teknokent sihirli değnek değil. Teknokentin ne olduğunu daha kimse bilmiyor. Teknokentler bina yapıp kira verme yeri değildir. Türkiye'nin geleceği buradadır. Türkiye'nin geleceği teknokentlere bağlıdır."

Bölgesel inovasyonların önemine vurgu yapan Botsalı, her bölgenin kendi özelliklerini keşfederek ona göre inovasyon yapılması gerektiğini bildirdi.

-"Teknolojik gelişme olmadan, ekonomik gelişme olmuyor"-

Üniversitelerdeki gençlerin ve öğretim görevlilerinin büyük bölümünün teknolojik girişimci yapılması gerektiğini vurgulayan Botsalı, Türkiye'de çok fazla bilginin bulunduğunu fakat kıymetinin bilinmediğini ifade etti.

"Teknolojik gelişme olmadan ekonomik gelişme olmuyor" diyen Botsalı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı son yıllarda ulusal inovasyon stratejileri konusunda çok ciddi projeler geliştirdi. Önce insan kaynağı, yetenek ve öğrenmeyi aşılamamız gerekiyor. İnsan kaynağı olmadan inovasyon yapamazsınız. Üniversite olmadan hiç bir şey olmaz. Nitelikli insan kaynağı olmadan da hiç bir şey olmaz. İnovasyonda aktör ve kuruluşlarda çok önemlidir."

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Dairesi Başkanı Mustafa Aydoğdu ise teknokentlerin işleyişi ve projeler hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de geliştirme projelerinde aslan payını bilişim sektörünün aldığın hatırlatan Aydoğdu, ülke genelinde 45 tekno girişim bölgesi bulunduğunu söyledi.

Aydoğdu, bölgelerde yürütülen projelerin yüzde 57'sini yazılım ve bilişim projeleri oluşturduğunu bildirdi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Selahattin Serin de konuşmasında, Türkiye'de yeni yeni telaffuz edilmeye başlanan 3. nesil üniversite ve gençlik modelinin hızlı bir şekilde yayılması gerektiğini belirtti.

Türkiye'de hayallerin gerçek olmaya başladığını belirten Serin, "Yıllar önce rüyamızda görsek hayra yormayacağımız güzellikleri 2007 yılından bu yana görmeye başladık. Artık çok güzel gelişmeler var. Bunların neticesinde de her yerde güzellikler ortaya çıkıyor. Girişimciler çıkıyor" dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Resul Altınköprü ise Türkiye'de girişimci ruhun başarılı olabilmesi için her zaman uygun koşullar oluşamadığını, girişimci firmalar için en büyük eksikliğin ise finansman sorunu olduğuna işaret etti.

Panele, Vali Yardımcısı Servet Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Karaaslan, AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç, iş adamları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve diğer ilgililer katıldı.

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Aydoğdu Türkiye Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title