Haberler

Unakıtan'dan Körfez Ülkelerine Çağrı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Körfez'de 2 Trilyon Dolara Yakın Petrolden Dolayı Biriken Fon Bulunduğunu Belirterek, "Amerikalılar Falan Cirit Atıyorlar Körfez Ülkelerinde... İstediğiniz Yere Yatırın Bir Şey Demiyorum Ama Bu Adamlar Paranızı Batıracak. Amerika'ya Götürüp Yatırmanın Alemi Var mı?" Dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Körfez'de 2 trilyon dolara yakın petrolden dolayı biriken fon bulunduğunu belirterek, "Amerikalılar falan cirit atıyorlar Körfez ülkelerinde... İstediğiniz yere yatırın bir şey demiyorum ama bu adamlar paranızı batıracak. Amerika'ya götürüp yatırmanın alemi var mı?" dedi.

Unakıtan, 3. Türk-Arap Ekonomi Forumu kapsamında düzenlenen "Türk-Arap Ekonomik Ortaklığı; Gelecek Vizyonu" konulu 1. Türk-Arap Finans Zirvesinde yaptığı konuşmada, yıllardan bu yana Türk-Arap ilişkilerinde boşluk olduğunu, son 5-6 yılda ise iyi bir ivme yakalandığını aktararak, bölgede herkesin sorumlulukları bulunduğunu söyledi.

Problemler çözülürken bazı işlerin "iyice Arap saçına" döndüğünü ifade eden Unakıtan, "Arap saçı derken bu bir deyim. Yanlış anlaşılmasın, Araplar'ın saçı gür..." diye konuştu.

Dünyada şu anda 3 farklı kriz yaşandığını ve bunlardan birinin petrol krizi olduğunu kaydeden Unakıtan, petrol fiyatlarının artmasının dünyanın bütün dengelerini değiştirdiğini, petrol fiyatının artık yavaş yavaş fakir ülkelerin alamayacağı duruma geldiğini söyledi. Unakıtan, "O kadar para... Avrupa'da da çeşitli şekillerde hır çıkarma durumları artıyor" dedi.

Petrol krizinin yanı sıra gıda ve finansal kriz bulunduğuna da işaret eden Unakıtan, açıklanan son rakamlara göre tutsat, subprime krizinden 380 milyar dolarlık zararın söz konusu olduğunu, bazılarının bu rakamın 1 trilyon dolara çıkabileceğini tahmin ettiklerini aktardı.

Kemal Unakıtan, şöyle devam etti:

"Batı ne yapıyor? Körfez ülkelerinde 2 trilyon dolara yakın petrolden dolayı fon var. Burada biraz daha para kapalım, getirelim, yine batıralım. Batı dünyası bunun için geliyor. Amerikalılar falan cirit atıyorlar Körfez ülkelerinde... Paranız kendinizin. Tamam istediğiniz yere yatırın, bir şey demiyorum ama bu adamlar paranızı batıracak. Amerika'ya götürüp yatırmanın alemi var mı? Burnunuzun dibinde Türkiye var. Bağırsan duyuyoruz."

Maliye Bakanı Unakıtan, Türkiye'ye geçtiğimiz 3 senede 52 milyar dolar düzeyinde yabancı sermaye geldiğine değinerek, "Beklentimiz önümüzdeki 3 senede 53 milyar dolar. Arap dünyasından Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım olmuş. Kafi mi? 2 trilyon dolar bölü 5 milyar dolar... Kafi değil..." diye konuştu.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Unakıtan, Halkbank'ın özelleştirilmesine ilişkin bir soru üzerine, daha önce Halkbank'a IPO (halka arz) yaptıklarını, orada bilhassa Kuveytliler'in ilgilendiğini belirterek, "Zaten şu anda da halka arzda en büyük hisseler Kuveytliler'in bildiğim kadarıyla ve ilgilenmeye devam ederler" diye konuştu.

Arap dünyasının 2 trilyon dolarlık fonu bulunduğunu ve gayrimenkul, fabrika, banka, sigorta gibi sektörlerle ilgilenebileceklerini belirten Unakıtan, "Yani özelleştirmelerle ilgilenirler. Şeker fabrikalarıyla bile ilgilenirler" dedi.

TOKİ ile ilgilenip ilgilenmeyeceklerinin sorulması üzerine Unakıtan, "TOKİ ile de evet... Söyledim daha önce..." dedi.

Konuşmasında "Arap saçı" benzetmesini kullandığının hatırlatılması üzerine de Unakıtan, "Baktım yanımda da Araplar oturuyor, saçları gür manasında dedim. Ne diyeyim adamlara?" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title