Haberler

Umth İşletmeleri İnternet Üzerinden Telefon Hizmeti Sunabilecek

Uzak Mesafe Telefon Hizmeti Veren İşletmeler, İnternet Şebekesi Üzerinden Kendi Abonelerine Çağrı Başlatma Hizmeti Sunabilecekler. Ancak İşletmeciler Hiçbir Şekilde Gsm Şebekesi Üzerinden Çağrı Başlatarak Hizmet Sunamayacak.

Uzak Mesafe Telefon Hizmeti (UMTH) veren işletmeler, internet şebekesi üzerinden kendi abonelerine çağrı başlatma hizmeti sunabilecekler.

Telekomünikasyon Kurumu'nun (TK) uzak mesafe telefon hizmetinin (UMTH) sunulmasına ilişkin esasları belirleyen tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğ, UMTH işletmecilerine, yurt dışından gelen çağrıları telefon hizmeti sunan ilgili işletmecilerde sonlandırabilme ve telefon hizmeti sunan işletmecilere ait telefon trafiğini her türlü teknolojiyi kullanarak iller arası ve uluslar arası taşıyabilme hakkı tanıyor. İşletmeciler, şebekeler arası trafik aktarımına yönelik olarak her türlü teknolojiyi kullanabilme ve kullanıcılara tümleşik hizmetler sayısal ağı (ISDN), eşzamansız aktarım modunu (ATM), çerçeve aktarımını (F/R), kiralık hat, sayısal abone hattı (DSL) veya mümkün olan diğer yollarla erişim hakkına da sahip olacaklar.

İşletmeciler, bizzat veya acenteleri aracılığıyla arama ofisi hizmeti sunabilecekler ve taşınmazlar dahilinde ön ödemeli telefon terminalleri üzerinden de UMTH sunulabilecek.

Firmalar, C Tipi UMTH kapsamında erişim numarası olarak Kurum tarafından tahsis edilmiş 811'li numaraları kullanacaklar. UMTH işletmecileri, kendilerine tahsis edilen 811'li numaraları izin alarak başka işletmecilere kullandırabilecekler. Tebliğe göre, numara kullanımıyla ilgili sorumluluk UMTH İşletmecisine ait olacak, fakat numarasını bir başkasına kullandıran işletmecinin numara tahsisinden kaynaklanan yükümlülükleri ise ortadan kaldırılmıyor.

UMTH'ye erişim sağlanmasında kullanılacak arama kartlarının üzerinde işletmecilerin ticari unvanlarıyla birlikte, adres, telefon ve internet adresi erişim bilgilerinin açık ve anlaşılır biçimde belirtilmesi zorunlu kılındı.

UMTH işletmecileri, internet şebekesi üzerinden kendi abonelerine çağrı başlatma hizmeti sunabilecekler. Kurum düzenlemeleri saklı kalmak kaydıyla, söz konusu hizmet kapsamında UMTH işletmecilerinin abonelerine vereceği kullanıcı adları, ulusal numaralandırma planındaki numara yapısı, rakam kullanımı ve rakam sayısı gibi unsurlara benzerlik gösteremeyecek ve diğer şebeke veya işletmeci sistemlerinde de geçerli olacak şekilde tanımlanamayacak. Ayrıca, işletmeciler hiçbir şekilde GSM şebekesi üzerinden çağrı başlatarak hizmet sunamayacak.

İşletmecilerin acenteleri aracılığıyla sundukları hizmetlerle ilgili olarak, firmalar UMTH sunulmasına yönelik kendi ad ve hesabına faaliyette bulunmak üzere üçüncü kişilere acentelik verebilecek. Ancak söz konusu kapsamdaki acenteler alt acentelik veremeyecek.

İşletmeciler, yetkilendirme tarihlerinden itibaren Türk Telekomünikasyon şebekesinden kaynaklanan nedenlerden, teknik imkan sağlanamadığında ve 811'li numaralarla erişim sağlanmasının teknik açıdan imkanı olmayan yerlerde, teknik imkansızlık giderilene kadar olmak ve TK'ya bilgi vermek kaydıyla, coğrafi numaraları kullanabilecekler.

İşletmeciler, bu şekilde hizmet verdiği kullanıcılarını, coğrafi numaraların kullanımı nedeniyle ödeyecekleri ücret hakkında açık bir şekilde bilgilendirmekle de yükümlü olacak.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title