Haberler

Ulusoy: Mali Genel Kurul'da Seçim İstenirse Ben Yokum

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Mali Genel Kurul'da Seçim İstenmesi Halinde Aday Olmayacağını Açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Mali Genel Kurul'da seçim istenmesi halinde aday olmayacağını açıkladı.

Kulüpler Birliği toplantısından bir gece önce kulüp başkanlarıyla toplantı yaptığını belirten Ulusoy, toplantıda konuşulanları şöyle açıkladı:

"Özhan Canaydın Kulüpler Birliği toplantısından bir gece önce evime gelmek istedi. Daha sonra ulaşabileceğimiz kulüp başkanlarına ulaştık. Hepsini buyur ettim ve içeride görüşme yaptım. Kendisi Kulüpler Birliği toplantısının gündem maddesinde, Futbol Federasyonu seçiminin olmayacağının söyledi. Hatta toplantı sonrasında nasıl bir açıklama yapacağımızı da sordu. Kendisi açıklamayı kaleme aldı ve mükemmel oldu. Daha sonra yine orada bulunan Cemal Aydın da Sayın Canaydın'a bir soru sordu; "Bizim rengimiz belli. Siz kimi destekliyorsunuz" dedi. Özhan Canaydın ise, "Gecenin bu saatinde burada olduğuma göre rengim belli" dedi. Canaydın, kendisini kapıdan uğurlarken bana "Gazamız mübarek olsun Haluk kardeş" dedi. Aynı günün öğle saatlerinde Kulüpler Birliği toplantısı gerçekleştirildi, "Seçim olsun mu, olmasın mı" toplantının birinci gündem maddesi olarak belirlendi. Akşam toplantı yaptığımız sırada yanımızda olan bazı kulüp başkanları, Kulüpler Birliği toplantısındaki bu gündem maddesini duyunca şoka girdi. Daha sonra 16 kulübün oylamasına sunuldu ve 9'a 7 oy çıktı. Son olarak da Özhan Canaydın oy kullanacaktı, ancak 9'a 7 olduğu için oyunu kullanmadı. Daha sonra "Seçim kaçınılmazdır" dedi. Bir sonraki toplantıda tekrar oylama yapıldı ve yine 9'a 7 çıktı. Sayın Canaydın, oyunu kullandı ve 10. kişi oldu. Neden ilkinde kullanmadı, ikincide kullandı? Zaten o gün bugündür, hiç görüşmüyorum. Sadece bir cenaze namazında karşılaştık. Bir gün Mersin'de kalabalık bir ortamda, "Haziran'da seçim olsun" dedi. Ben de "Burası çok kalabalık, İstanbul'a dönünce konuşuruz" dedim. Daha sonra Kayseri spor başkanı yanıma geldi, "Haluk bey sizden çok memnunuz ve destek veriyoruz" dedi. Ancak Kulüpler Birliği toplantısında bana söylediğinin aksi bir görüş bildirdi. İnsanlar öziradeleriyle hareket etmiyor. Eğer Mali Genel Kurul'da seçim istenirse ben yokum."

Şike ve teşvik primi ile ilgili sorular üzerine Başkan Ulusoy, "40 yıldır konuşuluyor, ama hukuken yapılması gereken neyse onu yapabiliriz. Belge ile tespit edilmiş bizim dönemimize gelen bir olay yok. Belgesi varsa ortaya koyacak, o zaman ben de görevimi yapmazsam bir dakika durmam. Önce konuşanlar, şike Tahkim Kurulu'nda başka şeyleri söylüyorlar. Belge yoksa ne yapabiliriz? Hangi dilden kanaatle karar verilip, bir takım küme düşürülebilir?" dedi.

TFF Başkanı Ulusoy, hakkındaki usulsüzlük iddialarıyla ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:

"Hakkımda 423 sayfa rapor hazırlanıp, eski parayla 19 milyar usulsüzlük yaptığım ortaya çıkmış. Fantasia Otel'de kalmaları için ihale yapılmamış. Ancak 4-5 teklif alındı. Bunlar arşivde var. Görev yaptığım 7 yılda 1 milyar 400 milyon Dolar Futbol Federasyonu'na nakit girişi çıkışı olmuş. Bu mu adalet, bu mu hukuk, bu mu insanlık, bu mu Müslümanlık. Haluk Ulusoy, havuz kaosunu sona erdirdi. İkinci Lig'e yayın hakları koydurdu. Gelirleri artırdı. Uluslararası alanda başarılar elde ettirdi. Ben mücadele ettiğimde bu insanlar neredeydi. Benim iş hayatımda makamım ve imparatorluğum var. Ama ben futbolu seviyorum. Ulusoy gitsin de kim gelecek? Atama ile futbola hiç hizmet vermemiş Federasyon kapısından geçmemiş isimler ortaya atılıyor. O zaman özerkliği kaldıralım. Kendi istedikleri adamlar geldi, 18 ayda darmadağın olduk. Bütün destek o federasyona verildi neden yapamadılar. Yeniden bir 18 ay yaşanmasın diye bir mücadele veriyoruz. O Federasyona kasada 60 trilyon nakit para, UEFA sıralamasında 5. olan takım bıraktık. Göreve tekrar geldiğimizde önümüzde 100'lerce gündeme gelmemiş dosya vardı. Turnuvadan atılmıştık. Cezayı 6 maça indirdik, yetmedi 3 maça düşürdük. 3 maç iki de cezalı 9 puan topladık. Mart ayına kadar grup lideri geldik. Bunun neyi kaos? Haluk Ulusoy gidecek, mütahit bir arkadaş gelecek. Hayatım boyunca hiç bu kadar rahat olmadım. Özerklik için de son ana kadar mücadele edeceğim."

Haluk Ulusoy, kendisine sorulan, "Bursa spor Başkanı Levent Kızıl yıllarca sizinle çalışmasına rağmen, neden böyle değişti?" sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"Levent Kızıl bir zamanlar "Allah'tan sonra seni tanırım. Ölüm döşeğinde olsam bile, Haluk Ulusoy'un arkasında bir kişi kalsa o da ben olurum" demişti. Sonra ne olduysa, Levent değişti. Son seçimden 4 gün önce de "Adamlığından ötürü Haluk Ulusoy'un yanında olmak istedim" diye bir yazılı belgesi var. Sonra neler yaptığını görüyoruz. Murat Aksu ise, Beşiktaş yönetiminde görev almak istedi, kendisine yol verdik, daha sonra Murat'tan bir kötülük görmedim. Babasının konumu dolayısıyla arada kalmıştır. Şu gelinen noktada dahli olup olmadığını bilmiyorum."

Erman Toroğlu'nun kendisi hakkında yaptığı eleştirilere de değinen Ulusoy, "Erman Toroğlu'nu hiçbir zaman kaale almadım. Kendisi ile yasal meydanda hesaplaşacağız. Benim vatanperverliğimi sorgulayacak kişi bu ülkede ve dünyada yok. Bu terbiyesizlik ve ahlaksızlık. Bu ülkeyi yüzlerce kişi şikayet etti, vatanperver oldular, ben ülkemi şikayet etmedim, etmem de. Ama burada olup bitenleri FIFA da biliyor, dünya da biliyor. Ali kıran başkesen değilim. Ülkemin futbolunu yönetmek istiyorum. Özerk bir Federasyon nasıl yönetilirse, ben de öyle yönetmek istiyorum. En ufak bir şaibem olsa durabilir miyim?" diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, "Milletvekilleriyle oynuyor" diyecek kadar suçlamalarını artırdığını ifade eden Ulusoy, "Son seçimden önce, yüzde 9.40 oyla meclise giremeyen partiden resmi teklif aldım, ama düşünmedim. Eğer girseydim hem o parti şu anda mecliste olurdu, hem de spor bakanı olurdum. Bana başbakan yardımcılığı teklif edildi, ama kesinlikle siyaseti düşünmüyorum. Deniz Baykal ile görüştüğüm doğrudur, ama sadece bayramını kutladım" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title