Haberler

Ucuz Tatil İsteyen Elini Çabuk Tutsun

Ets Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, Turizmde Bu Yılın İlk Sonuçlarına Göre, Avrupa'daki Erken Rezervasyonlarda Yüzde 15-20 Artış Görüldüğünü Belirterek, Tatil Planlayanların Yer Sorunu ile Karşılaşmamak İçin Erken Rezervasyon Yaptırmaları ve Bunun Avantajlarından Yararlanmaları Gerektiğini Söyledi.

ETS Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, turizmde bu yılın ilk sonuçlarına göre, Avrupa'daki erken rezervasyonlarda yüzde 15-20 artış görüldüğünü belirterek, tatil planlayanların yer sorunu ile karşılaşmamak için erken rezervasyon yaptırmaları ve bunun avantajlarından yararlanmaları gerektiğini söyledi.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) katılımcılarından ETS Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, 2008 yılı turizm beklentilerine ilişkin görüşlerini anlattı.

2008 yılının ilk sonuçlarına göre Avrupa'daki erken rezervasyonlarda yüzde 15-20 oranında artış görüldüğünü belirten Ersoy, bu yıl otellerde yer sorunu yaşanabileceğine dikkat çekti. Ersoy, “Bu sene bizim şiddetle tavsiyemiz, misafirlerimizin erken rezervasyon yaptırmaları ve bunun avantajlarından yararlanmaları yönünde” dedi.

Avrupalı turistlerin ağırlıklı olarak rezervasyonlarını yıl başında yaptırırken, yerli turistlerin ise Haziran, Temmuz aylarında hatta tatile bir hafta kala yaptırdıklarını ifade eden Ersoy, yerli turistlerin “daha pahalı tatil yapıyoruz” şikayetinin bundan kaynaklandığını söyledi.

Geçen yıl kendilerine yapılan rezervasyonların yüzde 25-30'unu erken rezervasyonların oluşturduğunu belirten Ersoy, bu yıl oranın yüzde 35-40 olacağını tahmin ettiklerini kaydetti. Ersoy, erken rezervasyonların yüzde 40'lara varan avantajlar sağladığını da belirtti.

Geçen yıl 366 bin tur paket gerçekleştirdiklerini ifade eden Ersoy, “2008 yılında paket tur sayılarında yüzde 11 artış bekliyoruz” dedi.

“BAYRAMLAR YURT DIŞI TURLARI ARTIRACAK”

Bu yıl bayram tatillerinin uzun olması nedeniyle yurt dışı turlarda yüzde 70'e varan artışlar beklediklerini ifade eden Ersoy, Antalya standartlarında oteller yapılması nedeniyle KKTC'ye yapılan turlarda da her yıl büyük artışlar görüldüğünü söyledi.

Bu yıl şirket olarak müşteri memnuniyetini artırmak amacıyla bazı yenilikleri de uygulamaya koyacaklarını anlatan Ersoy, şöyle dedi:

“ETS Tur olarak 2008 yılını şeffaflaşma yılı ilan etti. Bunun da en başı 'arz güvenliği' konseptini geliştirdik. 2003 yılından beri ETS Tur kalite departmanı tarafından yapılmış müşteri anketi sonuçları internet sitesinde yayınlanıyor.

Bir diğer yeniliğimiz de en yoğun sattığımız 100 oteli bağımsız kuruluşlara denetlettireceğiz. Bu konuda bir İngiliz firmasıyla anlaşmak üzereyiz. Otelleri, konsept, hijyen ve gıda değerlendirmelerinde denetime tabii tutacağız. Bunun sonuçlarını da kataloglarımızda yansıtacağız. Yolcu sadece bizim yönlendirmemizle değil, daha önce seyahat etmiş yolcuların ve bağımsız denetçilerin sonuçlarıyla kararını daha net verecek.”

“TATİL ANLAYIŞI TÜRKİYE GENELİNE YAYILIYOR”

Ersoy, iç turizm paketlerinin yüzde 65'ini Antalya, yüzde 15'ini Bodrum üzerinden gerçekleştirdiklerini anlatan Ersoy, “Bir diğer nokta da eskiden yüzde 85 İstanbul ağırlıklı paket çıkışları vardı. Şimdi bu oran İstanbul için yüzde 66. Üç yıl içinde bu oran yarı yarıya olacak. Tatil anlayışı Türkiye geneline yayılıyor” diye konuştu.

Turizmde “her şey dahil” sisteminin Türkiye için şart olduğunu savunan Ersoy, “Türkiye'de otel 5 yıldız, çevre 1 yıldız. Türkiye'nin tek şansı bugün için her şey dahil sistemidir. Ancak çevre kalkınırsa, çevreye de bir denetim ve kalite gelirse bu sistemden vazgeçmek o zaman düşünülebilir. Her şey dahil sistemini en iyi uygulayan ülke Türkiye. Yunanlılar ve İspanyollar bunu taklit etmeye çalıştılar başaramadılar. Bu Türkiye için bir ayrıcalık, devam etmeli” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title