Haberler

Uçak Kazasının Ardından: Dramlar Bir Bir Ortaya Çıkıyor

Bağdat'ta Düşen Uçakta Bulunan 6 Aylık Evli Serkan ve Olcay Geyik Çiftinin Kaderi Adana'da Keşişti, Ölüm Uçağında Noktalandı. Olcay Geyik'in Dayısı Mehmet Özdemir, Yeğeninin Ailesinin Almanya'da Yaşadığını Söyleyerek, "Olcay, Yanımızda Kalıyordu.

Bağdat'ta düşen uçakta bulunan 6 aylık evli Serkan ve Olcay Geyik çiftinin kaderi Adana'da keşişti, ölüm uçağında noktalandı. Olcay Geyik'in dayısı Mehmet Özdemir, yeğeninin ailesinin Almanya'da yaşadığını söyleyerek, "Olcay, yanımızda kalıyordu. Üniversite sınavlarına hazırlanırken arkadaş ortamında Serkan ile tanışmışlar, birbirlerini sevmişler ve evlenmeye karar vermişler. Makine mühendisi olan Serkan'ın ailesi Yalova'da yaşıyordu. Adana'ya gelip yeğenim Olcay'ı bizden istediler. 6 ay önce Adana'da düğün yaptık. Olcay, eşini yalnız bırakmak istemediği için onunla birlikte Irak'a gitmeye karar verdi. Irak'ta, Serkan'ın çalıştığı şirketin kendilerine tahsis ettiği evde yaşıyorlardı. Bayramdan 2 gün önce Türkiye'ye dönmüşlerdi. Yeğenimi kaderi Serkan Geyik ile buluşturdu. Hayatlarının baharında onları kaybettik, acımız büyük" dedi.

MUTLULUKLARI GÖRÜNTÜDE KALDI

Irak'ta düşen uçakta aynı kaderi paylaşan Olcay ve Serkan Geyik çiftinin geçen 30 Temmuz 2006'daki düğün törenlerinin kaseti yakınlarına tek hatıra kaldı. Geyik çifti, düğünün yapıldığı salona girdikten sonra yakınları ile birlikte şarkıcı Ersin'in 'Elveda' adlı şarkısı ile dans etti. Kamera kaydında mutlulukları yüzlerinden okunan çiftin, düğün boyunca masaları dolaşıp, herkesle tokalaştıkları da dikkat çekti.

'YAŞIYOR' ÜMİDİ

Uçaktaki işçilerden Aziz Gelinci'nin Adana'daki ailesi de kaza haberi ile şoke oldu. Mahfesığmaz Mahallesi'nde oturan 80 yaşındaki baba Yusuf Gelinci, yaralı kurtulduğu söylenen kişinin oğlu olmasını diledi. Sinir krizi geçiren baba Gelinci, düşük ihtimal de olsa oğlunun yaşıyor olmasını ümit ettiğini belirterek, "Oğlum İncirlik Hava Üssü'nde yıllarca çalıştıktan sonra emekli oldu. Ancak, bu devirde emekli maaşı yeter mi ? Çalışmak için Irak'a gitmeye karar verdi. Karşı rağmen başvurdu. Irak'a ilk gidişiydi. İşbaşı yapamadı" diye konuştu.

AMCA-YEĞEN AYNI UÇAKTA

Düşen uçaktaki yolculardan Süleyman ve Emrah Özkartal'ın amca-yeğen oldukları anlaşıldı. Adana'da oturan Süleyman Özkartal ile yeğeni Emrah Özkartal'ın Adana'daki yakınları çifte acıyla yıkıldı. Yaklaşık 3 yıldır Irak'ta inşaat işçisi olarak çalışan 2 çocuk babası Süleyman Özkartal ile aynı statüde 8 aydır Irak'ta çalışan bekar yeğeni Emrah Özkartal'ın yakınları sinir krizi geçirdi.

SON ANDA GİDİŞİ İPTAL EDİLDİ

Bağdat'ta düşen uçakta bulunan 5 çocuk babası Mehmet Gültekin ile aynı uçakta Irak'a gidecek olan kardeşi 34 yaşındaki Mustafa Gültekin'in kullandığı kamyonun bakımının tamamlanmaması nedeniyle gidişinin ertelendiği ortaya çıktı. Osmaniye'nin Karaboyunlu Mahallesi'nde oturan Mustafa Gültekin, ağabeyini Adana Havaalanı'na kendisinin götürdüğünü belirterek, "Aynı uçakla ben de Irak'a gidecektim ancak orada kullandığım kamyonun bakımı tamamlanmayınca benim adım gidecekler listesinden son anda çıkartıldı. Kamyon hazır olsaydı bugün ben de o uçakta olacaktım. Çok üzgünüm" dedi. Mehmet Gültekin aynı mahallede oturan eşi 47 yaşındaki Fatma ile kızları 18 yaşındaki Sultan ve 20 yaşındaki Emine de sinir krizi geçirdi. Gültekin'in yakınları eve gelen akrabaları tarafından güçlükle teselli edildi.

UÇAK HAZIR, İZİN BEKLENİYOR

Öte yandan, cenazelerin getirilmesi amacıyla Kulak İnşaat şirketi tarafından özel bir uçak kiralandı. Şirket bazı yetkililerin de gitmesi beklenen uçak, Adana Havalimanı'nda bakımı ve yakıt ikmali yapılıp, park alanında beklemeye alındı. Ilyushin 18 tipi uçak, gidecek olanların adları belirlenip, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla gerekli izinlerin alınması sonrasında yarın saat 10.30 gibi Irak'a gitmek üzere Adana'dan havalanacak. Gidilecek yerdeki üssün askeri özellikte olması nedeniyle uçağın gidişine izin verilmemesinin de mümkün olabileceği belirtildi.

TARSUSLU AİLE YASTA

Uçak faciasında ölen işçilerden Rüstem Tarhan'ın Tarsus İlçesi'ndeki evinde ise yakınları sinir krizleri geçirdi. 2 çocuk babası Tarhan'ın yakınları bir umut ışığı için saatlerce televizyon başında oturarak bilgi edinmeye çalıştı. İnşaat işçisi olan Tarhan'ın da önce de Kazakistan ve Rusya'da çalıştığı kaydedildi.

SON GÖRÜNTÜLERİ...

Uçakta ölen 34 kişiden geriye havaalanının güvenlik kamerası tarafından çekilmiş bu son görüntüler kaldı.

(ADANA DHA) (Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin) DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title