Haberler

Uçak Kazasında Yakınlarını Kaybedenlere Psikolojik Destek

Türk Psikologlar Derneği, Isparta'da düşen uçakta hayatını kaybeden 57 kişinin yakınlarına yaşadıkları olayın olumsuz etkileriyle baş edebilmeleri için psikolojik destek verecek. Türk Psikologları Derneği tarafından yapılan açıklamada, Isparta'da meydana gelen uçak kazasının ardından konuyla ilgili basında yer alan bazı haberlerin kazada yakınlarını kaybeden vatandaşlar üzerinde ikincil bir tr...

Türk Psikologlar Derneği, Isparta'da düşen uçakta hayatını kaybeden 57 kişinin yakınlarına yaşadıkları olayın olumsuz etkileriyle baş edebilmeleri için psikolojik destek verecek.

Türk Psikologları Derneği tarafından yapılan açıklamada, Isparta'da meydana gelen uçak kazasının ardından konuyla ilgili basında yer alan bazı haberlerin kazada yakınlarını kaybeden vatandaşlar üzerinde ikincil bir travmaya yol açtığı kaydedildi. Türk Psikologlar Derneği olarak yaşadıkları olayın olumsuz etkileriyle baş edebilmeleri için her türlü psikolojik desteği vermeye hazır oldukları bildirildi. Yazılı ve görsel medya kuruluşlardan, uçak kazasıyla ilgili kamuyu bilgilendirme işlevini yerine getirirken daha hassas olunmasının istendiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Medya kuruluşlarının, hem sevdiklerini kaybeden vatandaşlarımızın hassasiyetlerini hem de olayı yalnızca medya aracılığıyla izleyen vatandaşlarımızın ruh sağlığını gözeteceklerine inanıyoruz. Bu doğrultuda kesinliğe kavuşmamış belirsiz bilgilerin duyurulmamasının, acısını yaşamakta olan ailelerin görüntülerinin ekranlara ve gazetelere taşınmamasının ve yalnızca bilgilendirmeye yönelik haberlerin yapılmasının gerekliliğini hatırlatmak isteriz" (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title