Haberler

Tüsiad'dan Okul Öncesi Eğitim Projesi... -Pilot Proje Kapsamında, 178 Ana Sınıfının Beslenme ve 17 Ana Sınıfının Donatımı, Hayırsever Kurumlar ve Kişilerin Katkılarıyla Gerçekleştirilecek

29.09.2006 ? Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (Tüsiad) ile Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğünün İşbirliğiyle Gerçekleştirilen, "Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması Pilot Projesi" Kapsamında, 178 Ana Sınıfın Beslenme ve 17 Ana Sınıfın Donatımı, Hayırsever Kurumlar ve Kişilerin Katkılarıyla Karşılanacak.

29.09.2006 ? Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğünün işbirliğiyle gerçekleştirilen, ''Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması Pilot Projesi'' kapsamında, 178 ana sınıfın beslenme ve 17 ana sınıfın donatımı, hayırsever kurumlar ve kişilerin katkılarıyla karşılanacak.

Pilot projenin tanıtım toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı, Türkiye'de ilköğretime başlayan her 3 çocuktan birinin okul öncesi eğitim aldığına dikkat çekti.

Çocuk nüfusunun fazlalığına işaret eden İnanlı, bugüne kadar okul öncesi eğitimin yanlış anlaşıldığını ve bu eğitimin bakım olarak nitelendirildiğini kaydetti.

İnanlı, okul öncesi eğitimde çocukların tamamen doğal ortamlarda yetiştirilmesi gerektiğini, 3 öğün yemek ve bakım gibi uygulamaların eğitime ek maliyet getirdiğini söyledi.

İlköğretim okullarına bağlı okul öncesi programlardan daha fazla çocuğun yararlanabilmesi için sistemin ikili eğitim şekline dönüştürüldüğünü belirten İnanlı, bu yıl bin 50 atama gerçekleştirdiklerini ve 14 bin usta öğretici aldıklarını bildirdi.

Remzi İnanlı, bu yıl okul öncesi eğitimde bir patlama beklediklerini ve hala birçok okuldan öğretmen talebi geldiğini ifade etti.

-ATA ÖZER-

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer de okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekerek, insan hayatında çok önemli yeri olan, algıların en yoğun olduğu, öğrenimin en üst düzeyde gerçekleştiği bu dönemde verilen eğitimin, çocuğun gelecekte alacağı eğitim için çok iyi bir altyapı oluşturduğunu vurguladı.

Özer, bundan dolayı okul öncesi eğitim kurumlarının niteliğinin artırıldığını ve bu yöndeki tüm çalışmaların kapsamlı bir şekilde yapıldığını söyledi.

İstanbul'da okul öncesi bilincini kazandırmak ve yaygınlaştırmak için ana sınıfı ve uygulama sınıfları bünyesinde kadrolu okul öncesi öğretmenin yanı sıra, bin 250 usta öğreticinin istihdam edildiğine işaret eden Özer, ''2006-2007 öğretim yılında hedefimiz, yüzde 28 okullaşma oranına ulaşmaktır'' dedi.

-''PROJENİN TEŞVİK EDİCİ ROLÜ OLACAĞINA İNANIYORUM''-

TÜSİAD Eğitim Grubu Başkanı Nuri Çolakoğlu da pilot proje kapsamında Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Ümraniye ve Zeytinburnu'nda 178 ana sınıfının 2006-2007 öğretim yılı süresinde süt ve kek ihtiyacı, 17 ana sınıfın ise donatımı ve öğretmenlerinin hizmet içi eğitimlerinin hayırsever kurumlar ve kişilerin katkılarıyla karşılanacağını bildirdi.

Çolakoğlu, 178 ana sınıfının beslenme ihtiyacının Eti Pazarlama ve Sanayi A.Ş. ile Pınar Süt Mamulleri Sanayi A.Ş. tarafından karşılanacağını, 17 ana sınıfının donatım ihtiyaçlarının karşılanmasına da firmaların donatım malzemesiyle, hayırseverlerin ise parasal olarak destek verdiklerini aktardı.

17 ana sınıfın öğretmenlerinin hizmet içi eğitimlerinin ise Türk Eğitim Derneği tarafından üstlenildiğini ifade eden Çolakoğlu, ''TÜSİAD'ın koordinasyon desteği verdiği bu mütevazı pilot proje uygulamasının, konuyla ilgilenen herkesi teşvik edici bir rolü olacağına inanıyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından, projeye destek veren kurumlar ve hayırseverler ile Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Toplantıda ayrıca, TÜSİAD tarafından projeye destek verenlere teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title