Haberler

Türüt ve Şirin, İstanbul Adliyesinde

'Plan Yapmayın Plan' Adlı Şarkıyı Söyleyen İsmail Türüt ile Şarkının Söz Yazarı Arif Şirin, Haklarında Başlatılan Soruşturma Kapsamında İfade Verdi.

''Plan yapmayın plan'' adlı şarkıyı söyleyen İsmail Türüt ile şarkının söz yazarı Arif Şirin, haklarında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

İstanbul Adalet Sarayına gelen Türüt ve Şirin'in, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Nurten Altınok tarafından ifadeleri alındı.

Adliyeden ayrılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türüt, ''Birinin nasırına bastık arkadaşlar. Anlamayarak bastık belki, bilemiyorum. Bizim kastımız öyle değildi. Biz geldik, ifademizi verdik. Bildiklerimizi anlattık. Klip beni de rahatsız etmiştir. Klibi yapanlardan ben de şikayetçiyim. Yapan alçaktır, şerefsizdir. Klip benim sözlerimle örtüşmüyor ki bakın orada bir taraftan 'vatan haini' diyor, bir taraftan da bu devletin kaderine imza atan siyasi kişiliği olan insanları koyuyor. Bunları benim tasvip etmem mümkün müdür? Klip beni de rencide etmiştir, üzmüştür. Yapandan şikayetçiyim, davacıyım'' dedi.

''Ozan Arif'' olarak tanınan Arif Şirin ise ''Şiiri yazan benim. O destan benim çocuğum. Bizim, birilerinin bu çocuğa giydirdiği gömleği kabul etmemiz mümkün değil. Bizim yavrumuzu biz giydiririz. Bu şiirde ne demek istediğimiz apaçıktır. Bir gayretin içerisinde olan çevreler anladığım kadarıyla bizi put yapıp, taşa tutmak istiyorlar. Ama biz nasıl bu memlekette, bu vatanda, adına Türkiye Cumhuriyeti denilen devlette Türk milletinin bir ferdi olarak onları nasıl hazmetmesini biliyorsak, onlar da bizi hazmetmesini öğrensinler" diye konuştu.

''Artık Türkiye'de Türk evladının 'Türküm' demekten çekinmeyeceğini'' söyleyen Şirin, ''Bu memlekette her şeyi söylemek serbest. Şuyum, buyum diyebilirsiniz. Prim yapıyor. Ama bu memlekette 'Türküm' dediğiniz zaman birilerinin bir yerlerine bir şeyler oluyor'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, klip ile yazdığı sözler arasında benzerlik görüp görmediğine ilişkin sorusuna Şirin, ''Hayır efendim. Bugün İstiklal Marşı'nı alalım aynı mantıkla, bir ucube çıkar ki ortaya şaşırırsınız. Altına öyle resimler döşerler ki öyle afişler koyarlar ki öyle videolar eklerler ki İstiklal Marşı'na, 'bu bizim İstiklal Marşımız mı?' dersiniz. Benim şiirimi alıp da kendi kafalarına göre şekillendirenleri kınıyorum burada. Ben o şiirin sahibiyim. Hem de her noktasının'' yanıtını verdi.

''O.S ve Yasin Hayal'e katil diyebiliyor musunuz?'' şekilindeki soru üzerine de Şirin, ''Biri de Abdullah Öcalan için desin. Bak ben diyorum onlar için. Evet, katildirler. Adam öldüren herkes katildir. Ama lütfen iletin, 30 bin canı öldürene de birileri katil desin'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title