Haberler

Türkmen Milletvekiline Göre Saldırılar Referandumla Bağlantılı

Irak Parlamentosu'ndaki Türkmen Milletvekillerinden Fevzi Ekrem Terzi, Irak'ta Yaşayan Tüm Türkmenler'in Büyük Bir Baskı Altında Olduklarını Belirtti.

Irak Parlamentosu'ndaki Türkmen milletvekillerinden Fevzi Ekrem Terzi, Irak'ta yaşayan tüm Türkmenler'in büyük bir baskı altında olduklarını belirtti.

Tuzhurmatu bölgesinde kendisine yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Terzi, olayın bilinçli olarak gerçekleştirildiğini ifade etti. Bu tür saldırıların ilk olmadığını kaydeden, yaklaşık 2 ay önce kardeşine de saldırı gerçekleştirildiğine dikkat çeken Terzi, Irak'ta yaşayan tüm Türkmenler'in büyük bir baskı altında olduklarını bildirdi. Terzi, "Her gün onlarca gencimiz, yiğitlerimiz bu gibi saldırılar sonucu hayatını kaybediyor. Bu saldırıların referandum ve 14.

maddenin oylamaya sunumunun yaklaşmasından kaynaklandığını hepimiz biliyoruz" dedi. Kamuoyundan ve Birleşmiş Milletler'den (BM) yardım beklediklerini söyleyen Terzi, sivil toplum örgütlerinin bu gibi olaylara suskun kalmamaları gerektiğini ifade etti.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile sürekli görüştüğünü, buna rağmen hiçbir sonuç alamadığını söyleyen Terzi, "Irak Türkmenleri'nin güvenlik güçlerine katılması gerektiğini birçok kez ifade ettim ama hiçbir şekilde sözlerime kulak asmadı" şeklinde konuştu. Fevzi Ekrem Terzi, Türkmenler'e yönelik saldırılardan ve baskılardan dolayı tahkikat ve soruşturma açılmasını talep ettiğini vurgulayarak, "Tüm Türkmen bölgelerinde bu kadar olay olmasına rağmen hiçbir devlet yetkilisinden bir çaba yok" diye konuştu.

Irak Parlamentosu'ndaki Türkmen milletvekillerinden Fevzi Ekrem Terzi'ye, ülkenin kuzeyinde bulunan evinde bombalı saldırı gerçekleştirilmiş, olay sırasında evde bulunan kardeşi Birol Ekrem Terzi'nin ağır şekilde yaralandığı bildirilmişti.

(AR-SŞ-SŞ-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title