Haberler

Türkiye - Yeni Zelanda: 87 - 65

Adidas İstanbul Cup'ta ikinci maçını oynayan A Milli Takım, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Yeni Zelanda'yı 87-65'lik skorla mağlup etti.

Adidas İstanbul Cup'ta ikinci maçını oynayan A Milli Takım, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Yeni Zelanda'yı 87-65'lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya agresif savunma ile başlayan Millilerimiz, Hidayet Türkoğlu ile maçtaki ilk sayılarını buldu. İlk üç dakika geride kaldığında Benny Anthony ile pota altından basket kaydeden rakibine Ay Yıldızlılarımız, Hidayet'in pasında Cenk Akyol'un üç sayılık isabetiyle karşılık verdi. Savunmada kaptığı topu turnike olarak tamamlayan Sinan Güler, 4.dakika geride kalırken farkı 5 sayıya çıkarttı (7-2). Thomas Abercrombie'nin basket faulden bulduğu üç sayı sonrasında Lindsay Tait ile de üç sayı çizgisinden 6-0'lık seri yakalayan Yeni Zelanda, 7-8 ile öne geçti. Ancak Semih'in serbest atışları, Cenk ve Sinan'ın da hücuma katkı vermesiyle Millilerimiz 13-8'lik skorla yeniden üstünlüğü eline aldı. Savunmadaki direncini arttıran ve ilk çeyrekte rakibini sadece 10 sayıda tutan A Milli Takım, periyotu da 19-10 önde tamamladı.

İkinci periyotta Phil Jones'un pasını iyi değerlendiren Craig Bradshaw, turnike basketiyle farkı 7 sayıya indirdi (19-12). Oğuz Savaş'ın smaç basketiyle farkın kapanmasına izin vermeyen Millilerimiz, Ömer Onan'ın basket faulüyle skoru yeniden 24-12'ye getirdi. Pota altında Pero Cameron'un bire birleriyle hücum etmeye çalışan Yeni Zelanda, top kayıplarına engel olamayınca, fark 14 sayıya yükseldi (31-17). Kerem Tunçeri'nin savunmada kaptığı topla rakibinin dengesini bozan Milliler, Ömer Aşık'ın smacıyla 16.dakikada 36-17'lik üstünlüğü yakaladı. Boyalı alanı kullanmakta zorlandığı bölümde Kirk Penney ve Casey Frank'ın üçer sayılık basketleriyle skor bulan Yeni Zelanda, savunmada ise ikili oyunlara çare bulamadı. Devreyi A Milli Takım, 19 sayı farkla 49-30 önde tamamladı.

Üçüncü periyotta Kirk Penney'nin pasını iyi değerlendiren Lindsay Tait, üç sayılık basketiyle skoru 49-33 yaptı. Kerem Gönlüm'ün pota altını iyi kullanarak bulduğu iki turnike ile farkı Ay Yıldızlılarımız 20 sayıya çıkarttı (53-33). Pero Cameron'ın iki serbest atışı da sayıya çevirdiği bu bölümde Hidayet Türkoğlu'nun üç sayı isabeti ve Sinan Güler'in de turnikesiyle skor 58-35'e geldi ve Yeni Zelanda mola aldı. Aranın ardından dış atışlara yönelen Yeni Zelanda, Kirk Penney ile isabet buldu. Engin Atsür'ün sakatlığı nedeniyle kenara geldiği bu bölümde Ay Yıldızlılarımız, üstünlüğünü korudu ve periyotu da 68-52 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyotunda ilk sayılarını Kerem Tunçeri ile bulan Millilerimiz, Hidayet Türkoğlu'nun da basket faulü ile üç sayı daha kaydederek farkı 22 sayıya çıkarttı (74-52). Craig Bradshawn ve Jeremy Kench'in üç sayı denemelerinden isabet çıkmazken, Ersan İlyasova ile Cevher Özer'in sayılarıyla Millilerimiz üstünlüğünü korudu. Bu dakikadan sonra yakaladığı skor avantajını koruyan Ay Yıldızlılarımız, salondan 87-65 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar - Fatih Aslanoğlu - Önder Yılmaz

TÜRKİYE (87): Cenk Akyol 9 (4 ribaund- 1 asist), Sinan Güler 6 (3 ribaund- 2 asist), Engin Atsür (1 ribaund), Ömer Onan 5 (2 ribaund- 1 asist), Ersan İlyasova 14 (6 ribaund), Semih Erden 6, Kerem Tunçeri 12 (3 asist), Oğuz Savaş 6 (2 ribaund- 3 asist), Kerem Gönlüm 8 (5 ribaund), Ömer Aşık 7 (6 ribaund- 1 asist), Hidayet Türkoğlu 12 (3 ribaund- 4 asist), Cevher Özer 2 (2 ribaund)

YENİ ZELANDA (65): Lindsay Tait 6 (2 ribaund- 1asist), Michael Fitghell 3, Kirk Penney 13 (1 ribaund- 3 asist), Mika Vukona 2 (4 ribaund- 2 asist), Phil Jones 13 (1 ribaund- 1 asist), Jeremy Kench (1 asist), Benny Anthony 5 (2 ribaund- 2 asist), Pero Cameron 2 (2 ribaund), Thomas Abercrombie 9 (10 ribaund- 1 asist), Casey Frank 3, Craig Bradshaw 4, Alex Pledger 5 (5 ribaund)

1.PERİYOT: 19-10

2.PERİYOT: 30-20

3.PERİYOT: 19-22

4.PERİYOT: 19-13

İSTANBUL / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title