Haberler

Türkiye'nin İlk Bin İhracatçı Sıralamasına Trabzon'dan 8 Firma Girdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan “2016 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı” listesinde Trabzon ilinin gurur tablosu olan 8 firma yer aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan "2016 Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı" listesinde Trabzon ilinin gurur tablosu olan 8 firma yer aldı. Tüm Karadeniz Bölgesi illerinden İlk 1000 ihracatçı listesinde en fazla ihracatçı sayısı ile Trabzon ili bölgenin lideri oldu.

Listeye Trabzon'daki Oltan Gıda'yı geçtiğimiz yıllardan satın alan ve bir İtalyan firması olan Ferrero 13. sıradan girdi. Bu firmayı listede çeşitli sıralarda yer bulan Özgün Gıda, Arslantürk Tarım Ürünleri, Kalyoncu Nakliyat, Sabırlar Fındık, Asya Gıda, Ekin Gıda ve Hekimoğlu Döküm Sanayii izledi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, "Türkiye İhracatçılar Meclisimizce her yıl hazırlanarak yayımlanan Türkiye'nin ilk 1000 İhracatçısı listesinde, tüm Karadeniz illeri toplamı kadar Trabzon ilimizden 8 firmanın yer alması Trabzon ilinin ihracattaki performans çıtasını her yıl daha da yukarılara taşıdığını açıkça göstermektedir. İlk 1000 ihracatçı firma listesinde yer alan Trabzon'umuzun gururu ihracatçı firmalarımızın ülkemizin önde gelen ihracatçı firma sıralamasında da yer alması bizleri ayrıca gururlandırmıştır. Trabzon ilimizin önde gelen bu ihracatçı firmalarımız fındık ve yaş meyve sebze ürünleri yanında, listede Trabzon ilimizin duayen sanayici firması Hekimoğlu Döküm San. A.Ş' nin de yer alması ilin ihracat profilinde sanayi ürünleri yönünde de gelişme yaşandığını açıkça göstermektedir" dedi.

Gürdoğan, liste de yer alan firmaların aynı zamanda Türkiye'de fındık ve yaş meyve sebze sektörünün sektör birincisi olan firmalar olduğunu sözlerine ekledi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Karadeniz Bölgesi Türkiye Trabzon Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title