Haberler

"Türkiye Hedeflerine İlerliyor"

Başbakan Erdoğan, "Olumsuz Düşünmek ve Karamsarlığa Kapılmak için Hiçbir Sebep Yoktur, Türkiye Hedeflerine Doğru İlerlemeye Devam Ediyor" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu, bu büyüklüğünün gerektirdiği her adımı da içeride dışarıda atmaya devam edeceğini belirterek, ''Olumsuz düşünmek ve karamsarlığa kapılmak için hiçbir sebep yoktur, Türkiye hedeflerine doğru ilerlemeye devam ediyor'' dedi.

Erdoğan, televizyonlardan yayımlanan ''Ulusa Sesleniş'' konuşmasında, Temmuz ayı içerisinde dış politika açısından yoğun ve önemli bir trafik içinde bulunduklarını ifade etti.

G-8 Zirvesi'ne katılmak üzere, 8 Temmuz'da gittiği İtalya'da çok önemli etkinliklere katıldığını ve çok yararlı temaslarda bulunduğunu anlatan Erdoğan, bütün bu temasların, başta Türkiye'nin AB üyeliği süreci olmak üzere, gündemde yer alan her konuda, kayda değer sonuçlar üreteceği konusunda ümitli olduklarını vurguladı. Erdoğan şunları kaydetti:

''Bu vesileyle, AB müzakere sürecinde, zorluklara rağmen ilerlemenin devam ettiği ve vergilendirme başlığının da müzakereye açıldığı bilgisini sizlere vermek istiyorum.

Dünyada yaşanan son gelişmelerle birlikte, Türkiye'nin AB üyeliğinin sadece Türkiye için değil, AB için de ne kadar değerli olduğu daha da açık biçimde ortaya çıkmıştır. Bunun Avrupa kamuoyu tarafından da zaman içinde daha iyi fark edileceğine inanıyoruz.''

Erdoğan, 16 Temmuz'da Filistin Ulusal Yönetim Başkanı Sayın Mahmud Abbas'ı misafir ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Kendisine Filistinli kardeşlerimize karşı tarihi, insani ve vicdani sorumluluğumuzun farkında olduğumuzu ve yanlarında yer almaya devam edeceğimizi bir kere daha ifade ettik. Ulusal yönetimin güçlendirilmesi ve Filistin halkının sosyo-ekonomik şartlarının iyileştirilmesi konusunda her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu vurguladık. Bu çerçevede, tabii ki, çok yönlü pek çok somut proje üzerinde görüş birliğine vardık.''

Suriye ile ilişkilerdeki tarihi iyileşmenin de devam ettiğini anlatan Erdoğan, Halep'te gerçekleşen Suriye ziyaretiyle özellikle Orta Doğu'daki gelişmeleri birlikte değerlendirme fırsatı bulduklarını ve iki ülke arasındaki dostluk, komşuluk ilişkileri yeni açılımlar kazandığını ve daha da güçlendiğini söyledi.

''Türkiye'nin, yakaladığı iyimser çizgiyi devam ettireceğine ve her geçen gün global krizin etkilerinden adım adım uzaklaşacağına samimiyetle inanıyoruz'' diyen Erdoğan ''Sıkıntılarımız elbette tümüyle ortadan kalkmamıştır ama gördük ki en olumsuz şartlarda bile ayakta kalmayı, hızımız azalsa bile ilerleme irademizi kaybetmemeyi artık biliyoruz. Bu ülkenin huzur ve istikrarını asla bozdurmayacağız. Bu ülkede millet iradesinin, demokrasinin, hukukun ve insan onurunun tartışma konusu yapılmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Türkiye'yi hepimizin gurur duyacağı, dünyanın örnek alacağı bir ülke haline getirmek için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin enerji politikasında önemli bir ortak haline geleceğini belirterek, ''İnanıyorum ki Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin doğal bir parçası olduğu, olması gerektiği gerçeği bu gelişmelerle birlikte çok daha iyi anlaşılabilecektir'' diye konuştu.

Bunlardan ilkinin enerji alanında önemli bir uluslararası ve hatta kıtalararası proje olan NABUCCO Projesi olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, projenin imza aşamasına kadar olan gelişmelerine değinerek, ''Nihayet bu ay içinde ilgili ülkelerle birlikte bu önemli projenin startını resmen verme mutluluğunu da yaşadık'' dedi.

Türkiye'nin, kıtaların buluştuğu çok müstesna bir coğrafi konuma sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bir yandan Ortadoğu ve Hazar Havzası olmak üzere, dünyanın ispatlanmış doğal gaz rezervlerinin yaklaşık üçte ikisinin bulunduğu bir bölgenin en stratejik noktasındayız. Diğer yandan Avrupa ülkelerinin tamamının doğuya açılan kapısı konumundayız. NABUCCO Projesi, işte Türkiye'nin bu benzersiz konumunu değerlendirerek, ülkemizi bölgenin ve dünyanın enerji haritasında bir merkezi üs, bir enerji koridoru haline getirecek olan bir dizi projenin en önemli ayaklarından biridir.''

Samsun-Ceyhan petrol boru hattına yönelik çalışmalar bütün hızıyla sürdürdüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan, Türkmen doğalgazının Türkiye'ye naklini ve Irak doğalgazının Kerkük-Yumurtalık Hattı'na paralel bir boru hattı vasıtasıyla ülkemize sevkini sağlayacak diğer önemli projelerde de önemli ilerlemeler sağlamış durumda olduklarını dile getirdi.

Erdoğan, atılan bu adımların Türkiye'yi doğalgazda Avrupa'nın dördüncü ana arteri konumuna getireceğini kaydetti.

Ulaştırma alanındaki dev projelerden biri olan Konya-Ankara Hattı'nın ilk ray kaynağını törenle gerçekleştirdiklerini anlatan Erdoğan, Marmaray'la iki kıtayı denizin altından birbirine bağladıkların, bunun yanında bir de lastikli yani otomobillerin de geçeceği denizaltından bir geçişin de adımlarını attıklarını söyledi.

Erdoğan, Türkiye'yi bir uçtan bir uca duble yollarla donatma hedefleri doğrultusunda onlarca projeyi yine hayata geçirdiklerini, 10 bin kilometreye yakın duble yol yaptıklarını, çok ve önemli mesafeler aldıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title