Haberler

"Türkiye-Azerbaycan İlişkileri" Konferansı

MHP Kayseri Milletvekili Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu, Türk Birliği'nin kurulmasının önündeki en büyük engellerden bir tanesinin Türkiye'deki terör hareketleri olduğunu savundu.

MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Türk Birliği'nin kurulmasının önündeki en büyük engellerden bir tanesinin Türkiye'deki terör hareketleri olduğunu savundu.

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu tarafından Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "Bağımsızlığının 20. yılında değişen ve gelişen dünyamızda Türkiye ve Azerbaycan ilişkileri" konulu konferansta konuşan Halaçoğlu, Azerbaycan'ın bağımsızlığına kavuşmasının 20. yılını gönülden kutladığını söyledi.

Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü görevi sırasında Azerbaycan'a gittiğini belirten Halaçoğlu, o tarihte Azerbaycan'ın Ruslarla mücadele içinde olduğunu hatırlattı.

Türki cumhuriyetlerin büyük sıkıntılar yaşadığına dikkati çeken Halaçoğlu,

"Bu konuda çok sayıda proje vardı. Çok uzun süreli bir strateji belirleniyordu, Batı tarafından. Bu ülkede meydana gelen sağ sol çatışmalarından, PKK mücadelesine kadar, bunların altında nelerin yattığını bu açıdan baktığınızda tahlil edebilirsiniz" diye konuştu.

Türkiye'nin teröre büyük paralar harcadığını ve enerjisini PKK terör örgütünü ortadan kaldırmaya harcadığına işaret eden Halaçoğlu, şöyle devam etti:

"Türk Birliği'nin kurulmasının önündeki en büyük engellerden bir tanesi, Türkiye'deki terör hareketleri olmuştur. Türk Birliği, yönetim tarafından hissedilmeli. Türk dünyası aslında bugün Rusya'nın eline bırakıldı. Batılı güçlerin Ortadoğu ile ilgili müthiş projeleri var. ABD binlerce kilometre öteden geliyor, Ortadoğu ve Asya'da bir takım politikalar yürütüyor. Ne işi var, önce bunu bir düşünelim. Peki 1915'te İtalya, Fransa ve İngiltere gibi, çok sayıda ülkenin Anadolu'da ne işi vardı- Bizi ortadan kaldırmak değil miydi dertleri- Kim karşı durdu- Atalarımız göğüs gerdiler."

Türkiye ile Azerbaycan'ın bir millet, iki devlet olduğunu ifade eden Halaçoğlu, Türkiye'nin Ermeni açılımıyla Kafkas topraklarını Amerika'ya açtığını öne sürdü.

Halaçoğlu, Hocalı katliamının herkesin gözü önünde meydana geldiğine dikkati çekerek, "Orada içlerinde kadın, yaşlı ve çocukların da bulunduğu 613 kişi katledildi. Sadece Türk oldukları için katledildiler. Buna uluslararası hukukta

'soykırım' denir. Bize soykırım yaptığımızı söyleyenler, acaba Hocalı'ya neden soykırım demiyorlar-" dedi.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ise "Türkiye'nin güçlenmesi aynı zamanda bizim gücümüzdür" diyerek, bunun farkında olduklarını ve Türkiye'deki insanların da bu bilinçte, bu düşüncede olduğuna inandıklarını söyledi.

Paşayeva, şöyle devam etti:

"Geleceğe doğru bizi daha güçlü bir beraberlik bekliyor. Gelecek nesillerin bizden daha iyi olacağına inanıyorum. Gelecek gençler, bu meselelerin bizden daha çok farkında olacaklar, düşünceleri, duyguları ve emelleriyle bu birliğin, bu kardeşliğin, bu gücün, bu coğrafyada kurulmasında büyük rol oynayacaklar."

- KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title